&

White Demons - Camelot/Desk

White Demons start seizoen met zege

Dit weekend startte de handbalcompetitie 2015 - 2016. De dames van White Demons gingen voor hun eerste wedstrijd op bezoek bij Camelot/Desk. Deze ploeg was afgelopen seizoen gepromoveerd en kwam sterk voor de dag.Camelot/Desk had een paar speelsters in de ploeg die nog niet zo lang geleden op een redelijk hoog niveau hadden gehandbald.

Camelot/Desk opende met het eerste doelpunt het seizoen en er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers waar de doelpunten eerlijk verdeeld werden tot halverwege de 1e helft. Tussen de 15e en 20e minuut liep White Demons uit naar een 6 - 8 voorsprong. In deze fase waren Marit Hogenboom en Lisa Hijstek het meest verantwoordelijk voor de productie. De coach van White Demons wisselde vanaf de 20e minuut diverse speelsters en meteen kwam er wat zand in de motor. De aanvallen waren niet zo snel en vloeiend meer en was het tot een paar minuten voor de rust een achterstand opgelopen van 14 - 11.
Toch wisten de dames van White Demons in een eindspurt nog een gelijke stand met de rust op het bord te krijgen 14 - 14.

De tweede helft begon het basisteam weer en werd het een spannende wedstrijd waarin niets cadeau werd gegeven. White Demons kreeg een paar 2 minuten straffen, maar toch konden de dames van Camelot/Desk niet uitlopen en profiteren van deze situatie. Vooral de linker en rechter opbouwer van de tegenpartij waren door hun strakke schoten een plaag voor de verdediging van White Demons.
Bij een stand van 20 - 20 kreeg White Demons steeds meer vat op de wedstrijd. Langzamerhand liepen de dames  een paar doelpunten uit en uiteindelijk kwam er een overwinning op het bord van 25 - 29.

Kristel Bertens keepte een goede wedstrijd.
De doelpunten werden gescoord door :
Lisa Hijstek  7,  Marijke Panis 6, Marit Hogenboom 5, Patty van Esch 3, Liesbeth Zink 3, Laura van Gils 3 en Hannah van Disseldorp 2.

Zaterdagavond 10 oktober spelen de dames van White Demons hun eerste thuiswedstrijd tegen Helios uit Uden.
Aanvang van deze wedstrijd is 19.20 uur in Sporthal 't Ruiven te Berkel-Enschot.

Dit seizoen spelen de dames 1 en de heren 1 van White Demons hun thuiswedstrijden op dezelfde avond achter elkaar wat voor de handballiefhebbers een leuk avondje uit beloofd te worden. Wij rekenen op de ondersteuning van de supporters.