&

Bergeijk Ds1 - White Demons Ds1

White Demons lijkt weer op te bloeien

De volgende tussenstop van de dames van White Demons in deze handbalcompetitie was de lastige uitwedstrijd tegen Bergeijk, momenteel de nummer twee van deze handbaljaargang.White Demons begon zeer slap aan deze wedstrijd en het leek of er diverse dames nog niet echt wakker waren en voordat ze het in de gaten hadden, stond er na een kwartier een achterstand op het scorebord van 7 - 2. Er werd ongecontroleerd afgewerkt op het doel terwijl Bergeijk vooral via een paar fantastische afstandsschoten de voorsprong deed uitbouwen.

Ondertussen wisselde de coach van White Demons een paar speelsters en kreeg White Demons iets meer vat op het spel van Bergeijk. Toch was de ruststand nog in het voordeel van Bergeijk 9 - 6. In de rust werden de puntjes doorgenomen waar het vooral beter moest gaan lopen en de tweede helft begon met een vastberaden team dat besloten had niet te willen verliezen. Agressief aanvalspel , uitmondend in vloeiende aanvallen en een paar snelle breaks, tegelijk verdedigend elkaar aanvullen en ondersteunen waar nodig was, wist Bergeijk niet helemaal goed meer wat ze overkwam. Langzaam werd de achterstand teruggebracht en halverwege de tweede helft was het 13 - 13. Verbeten ging men door en het collectief kwam in deze tweede helft tot zijn recht. De dames van White Demons liepen langzaam 3 doelpunten uit en leek het verzet van Bergeijk te breken. Toch kwam Bergeijk nog even dichterbij , maar de inzet en de drive om te winnen waren zo groot bij de dames van White Demons, dat er bij het eindsignaal een 16 - 17 eindstand in het voordeel van White Demons op het scorebord stond. Proficiat dames met deze instelling. Als White Demons dit iedere week laat zien is het een genot om naar te kijken en zullen de dames zeker op de ranglijst nog diverse plaatsen stijgen.
Voor de liefhebbers volgt er aanstaande zaterdag 6 december weer een thuiswedstrijd tegen Swift.

De aanvang van deze wedstrijd is om 19.20 uur in sporthal 't Ruiven in Berkel-Enschot.