Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HCB`92 DS1 - Saturnus DS1
 

 

HCB`92 DS1 verliest van Saturnus DS1

Op zondag 17 november 2019 stond voor het dameshandbalteam van HCB'92 in sporthal De Braken de wedstrijd tegen Saturnus op het programma. Een bekende tegenstander voor HCB’92, die in het verleden steeds aan elkaar gewaagd bleken. De Boxtelse dames hebben zich dit seizoen echter nog niet echt van hun sterkste kant laten zien en hoopten het tij te keren in deze wedstrijd.

Beide teams begonnen moeizaam aan de wedstrijd. De verdediging van beide teams stond goed en er werd weinig ruimte weggegeven. De schoten die op doel kwamen, waren makkelijk houdbaar voor de keepers. Na acht minuten spelen was het eerste doelpunt voor Saturnus, na balverlies van HCB’92 konden zij uit een snelle tegenaanval scoren. De boxtelse dames legden in de aanval te weinig druk op de Bladelse verdediging, waardoor er weinig kansen kwamen. Enkele malen werden de ingestudeerde wissels ingezet, maar deze werden doorzien door de dames van Saturnus.  Daar waar Saturnus in de eerste helft nog een penalty wist te benutten en tweemaal vanaf de opbouwpositie tot scoren kwam, bleef voor rust voor HCB’92 de nul op het scorebord staan.

In de tweede helft begon het aanvallende spel van Saturnus zijn draai te vinden. Door dreigend spel van de opbouwers kwam er meer ruimte voor de Bladelse cirkelspeelster die meerdere malen kon scoren. Ook de sper die door dezelfde cirkelspeelster werd gezet op de uitgestapte HCB’92-verdedigster leverde vrije ruimte op voor de middenopbouwer die kon scoren. De thuisploeg daarentegen begon ook de tweede helft moeizaam. De schoten op doel waren niet krachtig en scherp genoeg en daardoor goed houdbaar voor de keepster van Saturnus. De Bladelse dames maakten hier gebruik van door snelle tegenaanvallen in te zetten waarbij de schoten op doel onhoudbaar waren voor HCB’92-keepster Mary Swinkels. Bij een stand van 0-8 voor Saturnus kwam daar eindelijk het eerste doelpunt voor HCB’92. Annemarie Sens wist vanuit een vrije worp de bal in de kruising achter de keeper te gooien. Niet veel later vond Gitte Vanhout voor HCB’92 tweemaal het net vanuit de rechterhoek en het gat leek even gevonden door de boxtelse dames.De Bladelse dames konden nog enkele malen scoren door combinaties met de cirkel- en hoekspeelsters. Er werd nog een penalty toegekend aan Saturnus toen de Boxtelse verdediging aan de noodrem moest trekken bij een vrije scoringskans. Aan de andere kant werd Liza van Rooij als cirkelspeelster ook stevig aangepakt toen zij op goal wilde schieten. Dit leverde een penalty op voor HCB’92. Beide penalties werden benut.

Na een contrabal van Linda Zwiers wist Annemarie Sens nog te scoren vanuit de diepe rechterhoek. Ook een lage stuitbal van afstand belandde achter de Bladelse keepster. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Saturnus en met een eindstand van 6-13 gingen de punten mee naar Bladel.

Uitslagen 16-17 november

16 november 
HCB'92 / Zephyr DC1 - M.H.V. DC1             13-26
HCB'92 D1 - O.H.C. '01                                   6-17

17 november
HCB'92 DA1 - Apollo DA1                                 12-13
HCB'92 DS1 - Saturnus DS1                             6-13
Oranje Wit HS2 - Aristos/HCB'92 HS2            25-22

Programma 23-24 november

23 november (Uitwedstrijd Raamsdonksveer)
Goodflooring HMC D1 - HCB'92 D1                   18.30 uur

24 november (Uitwedstrijd Oisterwijk)
Taxandria E2 - HCB'92 E1                                09.00 uur

24 november (Thuiswedstrijd Best)
Aristos/HCB'92 HS2 - Acritas HS2                     17.20 uur


Bron :www.hcb92handbal.nl
Meer HCB`92 handbal nieuws >>>>


17-11-2019
 
 
HCB`92 DS1 - Saturnus DS1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)