&

HCB ‘92 DC1 - PSV DC2

Ondanks moeizame wedstrijd toch overwinning voor HCB ‘92 DC1 op PSV DC2

Na een paar aanvallen aan weerszijde zonder doelpunten, opent PSV de score. Even later zorgt een goal van Robi Schoenmakers voor de gelijkmaker. 10 minuten later is er nog niets in de stand veranderd.

De wedstrijd is traag, beide teams hebben moeite om in hun spel te komen. Dan weet Daniëlle de Ruijter Lenne van den Langenberg op de cirkel aan te spelen, die op haar beurt voor de voorsprong voor HCB’92 zorgt. Lenne van den Langenberg blijft goed aanspeelbaar op de cirkel, wat nog een paar kansen oplevert, helaas zonder score. Dan trekt PSV bij Lenne van den Langeberg aan de noodrem, wat de boxtelse dames een strafworp oplevert. In eerste instantie mist Daniëlle de Ruijter, maar een goed oplettende Jara Schoenmakers scoort alsnog vanuit de rebound. Een schot vrij op goal voor PSV wordt met het puntje van haar teen gestopt door keeper Yuna de Punder. die even later ook een strafworp van PSV  wist te stoppen.

Tegen eind van de eerste helft loopt PSV nog 2x tegen een gele kaart op.  En ondanks dat het spel bij HCB’92 niet zo loopt als ze willen en gewend zijn, loopt de voorsprong voor rust nog op naar 5-2. Dit door een goal van Laura Rokuszewska vanuit de rechter-opbouw en nog een goal van Lenne van den Langenberg vanaf de cirkel.

In de 2e helft tekent Laura Rokuszewska, via een goal middendoor, voor de 6-2. PSV komt wat beter in de wedstrijd en weet, ondanks een nog gestopte strafworp door Denya Schimmel, op gelijke hoogte te komen met HCB’92. Maar dan is daar Lenne van den Langenberg, die op de cirkel op scherp staat, om met 2 goals weer voor een voorsprong voor HCB ‘92 te zorgen. Yuna de Punder maakt er dan 9-6 van, door met een mooie schijnbeweging in te starten naar de rechter hoek, gezien door Robi Schoenmakers die haar in de loop aanspeelt.  PSV komt met een mooi schot op 9-7.  Waarna Lenne van den Langeberg, nogmaals vanaf cirkel, voor de 10-7 zorgt. Via een strafworp weet PSV nog 1x te scoren. Het is niet genoeg voor de overwinning, deze gaat met 10-8 naar de thuisploeg HCB’92.