&

Habo'95 DS3 - HCB'92 DS1

Dames senioren HCB’92 sluiten zaalcompetitie winnend af

Zondag 8 mei 2022 stond voor de dames van HCB’92 de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma in Boekel tegen het derde damesteam van Habo ’95. De thuiswedstrijd hadden de Boxtelse dames gewonnen, en zagen deze zondag ook de kans om weer voor de winst te gaan.

In het eerste kwartier van de wedstrijd leek het erop alsof HCB’92 nog even op gang moest komen. De 6-0 verdediging stond nog niet op scherp en ook in de aanval bleven meerdere doelkansen onbenut. De dames van Habo’95 maakten hiervan gebruik met snelle tegenaanvallen. Voor de Boxtelse dames wisten Anouk Schellekens en Alisha de Wit wel de Boekelse keepster te passeren.
In het tweede gedeelte van de eerste helft begon het beter te lopen bij HCB’92. In de verdediging werd gewisseld naar een 5-1 verdediging, dat zijn vruchten afwierp. Er werd onderling goed gepraat en bij elkaar rugdekking gegeven, waardoor de thuisploeg nog maar weinig kansen kreeg. Ook Mary Swinkels stond uitstekend te keepen. Liza van Rooij onderschepte de bal tijdens een aanval van Habo’95 en ging er vandoor in een break out die ze afsloot met een prima doelpunt.

In de aanval van de Boxtelse dames ging het beter lopen. De ingestudeerde wissels werden ingezet en succesvol afgerond door Lieke van Rooij en Veerle van Abeelen. Ook Annemarie Sens pikte haar doelpunt mee door van afstand in de kruising te schieten. Bij het fluitsignaal voor de rust was het 8-10 in het voordeel van HCB’92.

Na aanwijzingen van coaches Anita van Rooij en Ellen Persoons begon HCB’92 aan de tweede helft. De 5-1 verdediging werd voortgezet, maar stond niet goed genoeg. Habo’95 kreeg teveel ruimte waar ze dankbaar gebruik van maakten. Na tien minuten werd dan ook besloten om de verdediging terug te zetten naar 6-0, wat een goede keuze bleek. De Boxtelse verdediging stond goed, en de thuisploeg kreeg weinig kansen meer in de reguliere aanvallen.

HCB’92 op kreeg op haar beurt in de aanvallen veel ruimte op de cirkel doordat de verdedigsters van Habo’95 ver uitstapten. Cirkelspeelster Veerle van Abeelen liep keer op keer in de vrije ruimte, werd aangespeeld en kon zo verschillende doelpunten maken. Ook Anouk Foolen en Gitte Vanhout startten goed in naar de cirkel en konden daar vandaan scoren. HCB’92 won in Boekel met 13-18 de wedstrijd tegen Habo ’95.

Programma 7 - 8 mei
THW Tijgers DC1 - HCB'92 DC1      16-21
Zephyr/HCB'92 HA1 - Bedo HA1      16-30
Habo'95 DS3 - HCB'92 DS1             13-18

Programma 14 - 15 mei