&

HV Bommelerwaard D1 – H.C.B. ’92 D1

H.C.B. ’92 D1 ijzersterk tegen HV Bommelerwaard D1

De meiden van HCB ’92 D1 mochten zaterdagmorgen naar Zaltbommel voor de wedstrijd tegen HV Bommelerwaard D1. De eerst helft liet de uitploeg zien wat ze in hun mars hadden. Er werd goed samengespeeld. Het begin was nog voor H.V. Bommelerwaard. Door een gat in de verdediging kwamen ze op een 1 – 0 voorsprong.

Na een hele goede aanval weet Luna van Uden de bal goed over te spelen naar Yuna de Punder en die er 1 – 1 van weet te maken. HV Bommelerwaard weet een snelle aanval neer te zetten en bij de goal te komen, maar Robi Schoenmakers weet de bal goed tegen te houden. HCB’92 weet zelf ook een snelle aanval neer te zetten waardoor Denya Schimmel vanuit de rechterhoek de keeper weet te passeren. Door elke keer weer een goede en snelle aanval neer te zetten kunne de boxtelse dames uitlopen naar 1 – 6. Yuna de Punder maakte de 1 – 3 en Denya Schimmel wist de drie volgende goals te maken. HV Bommelerwaard krijgt ondertussen weinig kansen. Na de 1 – 6 komt HV Bommelerwaard weer in de aanval en wordt er hard op goal geschoten, maar Robi Schoenmakers weet hem weer mooi tegen te houden. HCB’92 gaat weer in de aanval maar helaas mocht het deze keer niet resulteren in een doelpunt. HCB’92 moet nog wel even opletten voor de rust want HV Bommelerwaard weet weer naar de goal toe te komen. De bal wordt onderschept door Laura Rokuszewska en daardoor kon Luna van Uden nog net de 1 – 7 maken net voor rust.

De tweede helft krijgen we een mooie aanval met mooi samenspel tussen Luna van Uden en Yuna de Punder. Yuna de Punder weet de 1 – 8 te scoren. Yuna de Punder en Luna van Uden weten elkaar weer goed te vinden waarna Luna van Uden de 1 – 9 kan maken. HV Bommelerwaard krijgt ook weer wat kansen, maar Denya Schimmel weet deze er mooi uit te houden. Na weer een nieuwe aanval voor HCB’92 krijgt Suzanne Schouten een mooie kans, maar weet hem niet te benutten. De tegenstanders krijgen een mooie kans door een klein gat in de verdediging van de uitploeg en weten de 2 – 9 te scoren, en vlak daarna maken ze ook 3 – 9. Door een goede opbouw krijgt Yara Schoenmakers de bal en weet te scoren. Robi Schoenmakers weet de bal van de tegenstanders te onderscheppen en speelt de bal snel naar Luna van Uden en die 3 – 11  op het scorebord laat noteren.  HV Bommelerwaard weet een goede aanval neer te zetten en spelen goed over en dat werpt de vruchten af, want ze weten de 4-11 te scoren. Yara Schoenmakers weet na een goede aanval de 4 – 12 te scoren. De tegenstanders nemen de rust en spelen goed over en dat heeft resultaat 5 – 12. HV Bommelerwaard begint wat slordiger te spelen en dat is goed voor de meiden van HCB’92, want Yuna de Punder weet de 5 – 13 te scoren. Door het balverlies van de tegenstander weet Sanne Schellekens de bal te pakken en neemt haar kans  5 – 14. Het is bijna tijd en door een goede worp van Suzanne Schouten naar Robi Schoenmakers weet Robi Schoenmakers in de laatste 3 seconden nog het laatste punt te scoren. De eindstand is 5 – 15.