&

HCB`92 D1 - Blauw Wit D2

HCB’92 D1 pakt winst tegen Blauw Wit D2

De meiden van HCB’92 D1 moesten nog even wakker worden, de verdediging nog niet op orde en keeper Robi stond niet op scherp. Al snel stonden de meiden met 0-2 achter. Gelukkig wist Jara Schoenmakers op links met een schijnbeweging door de verdediging van Blauw-Wit te komen en te scoren.

In de aanval een paar mooie acties van HCB’92 met schoten op goal maar deze wilde er niet in. Een hard schot van Luna de Punder, die steeds vrij op de cirkel stond, werd gestopt door de keeper van Blauw-Wit. Aan de andere kant kreeg HCB’92 de verdediging nog niet op orde. Daar wist de uitploeg van te profiteren. Een paar ballen in de kruising vanaf 9 meter en een goal vanuit een vrije worp zorgden voor een 1-5 voorsprong voor de gasten. Een sterk spelende Jara Schoenmakers, die steeds snel naar voren was maakte het de verdediging van Blauw-Wit lastig. Met een paar break outs perfect aangespeeld door Suzan Schouten en een mooie schijnbeweging wist HCB’92 de achterstand te verkleinen tot 3-5. Een onhandige klutsbal die via de lat en keeper Robi Schoenmakers in de goal belande zorgde voor 3-6. Jara Schoenmakers bleef op scherp staan en wist vanuit de linkerhoek en na een break weer een paar keer te scoren; 5-6. Voor rust wist Blauw-Wit vanuit een vrije worp vanaf de 9 meter nog op 5-7 te komen.

Na rust kwam HCB’92 na een peptalk van coaches Waud Berkien en Adri Schoenmakers goed uit de startblokken. Vanuit het midden tekende Robi Schoenmakers voor de eerste goal in de 2e helft. Na een harde overtreding op Jara Schoenmakers kon Suzanne Schouten de toegekende strafworp benutten. Dit zorgde voor een gelijke stand van 7-7.
Blauw-Wit wist nog 1x te scoren. Verder kwamen zijn niet door de verdediging of langs keeper Denya Schimmel. Voor HCB’92 liep het de 2e helft allemaal beter. Ze kwamen regelmatig door de verdediging heen, alle meiden kregen de kans om op goal te schieten, ook al wist de keeper er verschillende te stoppen of gingen er een paar net langs of over. HCB’92 lette goed op en een rebound vanaf de keeper na een schot van Robi Schoenmakers werd goed opgevangen door Lynn Buckinx die er 8-8 van maakte. Jara Schoenmakers weet daarna vanaf links nog 2x te scoren. Een 3e poging werd gestopt door de keeper, maar Suzanne Schouten stond goed op te letten en pakt de bal in de rebound en wist de laatste goal van de wedstrijd te maken. Zo werd de wedstrijd voor HCB’92 D1 winnend afgesloten met 11-8.