&

Swift DC1 – HCB’92 DC1

Swift DC1 te sterk voor HCB’92 DC1

Op zaterdag 9 november stond er voor de C-jeugd van HCB’92 een uitwedstrijd tegen Swift op het programma. HCB’92 ging goed van start, met behulp van een goal van Lieke Roovers stond de stand al snel op 0-2.

Door het snelle spel en het goed vrijspelen van de hoekspelers bracht Swift de stand op 6-2. Door het knap wegdraaien van Lieke Roovers uit de 9-meter staat er een stand van 6-3 op het scorebord. Swift kwam al snel door snelle aanvallen op 11-4. De daaropvolgende aanval scoorde Tess Berkien vanaf de 9-meter, het thuisteam kwam terug tot 11-5. Lincy van Tilburg kwam knap langs de verdediging door een schijnbeweging, deze goal bracht de stand tot 12-6. HCB’92 zette de stand daarna op 13-7, Danielle de Ruijter onderschepte de bal en scoorde uit de break. De volgende aanval scoorde Tess Berkien vanaf de cirkel, ze werd goed aangespeeld door haar teamgenoot. Bij rust stond er een tussenstand van 14-8 op het scorebord. Na de rust kwam Swift goed uit de kleedkamer, de ene naar de andere bal viel in het doel van HCB’92. Swift kon de stand al snel op 16-8 brengen, dit met behulp van een penalty. Deze penalty werd gestopt door Jytte Brus. Door een late goal van Ive van de Langenberg was de eindstand 20-9.

Uitslagen 9-10 november