&

HCB’92 D1 - Groene Ster D2

HCB’92 D1 verliest van Groene Ster D2 in laatste wedstrijd van 2019

Zaterdag 14 december de meiden D1 van HCB’92 hadden er weer zin in. Toch is het Groene Ster die de score opent. HCB’92 weet via Denya Schimmel in de rechterhoek de gelijkmaker te maken. Toch is het Groene Ster die weer een paar keer de verdediging en keeper van HCB’92 weet te passeren.

Na een mooie aanval van HCB’92 weet in 3e instantie Susanne Schouten te scoren via een door de keeper gestopte bal van Jara Schoenmakers, die ook al de bal via de keeper opving die gestopt werd na een schot van Denya Schimmel. Groene Ster weet hun cirkelspeelster mooi vrij te spelen en scoren wederom vanaf de cirkel. Dan is het Susanne Schouten die een paar keer van afstand weet te scoren en zo HCB’92 op gelijke hoogte brengt: 4-4. HCB’92 werkt goed samen in de verdediging. In de aanval vinden ze het moeilijker om elkaar te vinden, om ruimte te creëren. Groene Ster weet ondanks het goede verdedigen van HCB’92 toch voorbij te komen en van afstand of mooi doorleggen naar de cirkel te scoren. 4-8.

HCB’92 blijft het in de aanval proberen en eindelijk lukt dit via Jara Schoenmakers vanuit de linkerhoek. Voor rust weet Groene Ster nog 2x de bal achter Robi Schoenmakers in het net te krijgen. Ruststand 5-10.

De 2e helft komen de meiden van HCB’92 meestal beter op stoom. Zo ook deze wedstrijd. Via Jara Schoenmakers is de eerste goal in de 2e helft voor HCB’92. Ook al weet Groene Ster er meteen achteraan ook te scoren, de meiden van HCB’92 geven niet op. Via goals van Susanne Schouten en Jara Schoenmakers komt de stand op 8-11.  Daarna is het wederom de beurt aan Groene Ster om door de verdediging van HCB’92 te breken. 8-14. Gelukkig heeft HCB’92 toch weer een tegen antwoord met mooie goals van Susanne Schouten, Danielle de Ruijter en Laura Rokuscewska. 11-14. De verdediging houdt het nu even goed dicht achter met Lynn Buckinx, Luna v Uden en Danielle de Ruijter die op de cirkel goed samenwerken. De aanvallende fouten waartoe Groene Ster wordt gedwongen worden goed gezien door de scheidsrechters. Toch weet Groene Ster nog 2x te scoren tegenover HCB’92 nog 1x via Danielle de Ruijter. Eindstand in deze laatste wedstrijd van 2019: 12-16.