&

HCB'92 D1 - Blauw Wit D1

HCB'92 D1 samenspel verdediging aanvallen en coaching levert winst op Blauw Wit D1

Na 1 minuut spelen, maakt zaterdag 30 november Blauw Wit de eerste goal. Denya Schimmel en Danielle de Ruijter komen in actie richting de goal maar scoren helaas niet. Jara Schoenmakers krijgt de bal van Yuna de Punder aangespeeld en gooit op de paal.

Blauw wit probeert te scoren maar wordt goed tegen gehouden door Robi Schoenmakers.In de 4e minuut scoort Laura Rokuszewska met een mooie harde worp, deze kreeg ze goed aangespeeld via Denya Schimmel. In de 5e minuut scoort Blauw-Wit weer. Denya Schimmel maakt een goede actie en Danielle de Ruijter scoort hieruit onderin de hoek. In de 8e minuut scoort Blauw-Wit vanuit een vrije worp.
Het is 2-2. Jara Schoenmakers komt in actie en probeert te scoren helaas wordt deze goed tegen gehouden door de keeper. Vervolgens scoort Blauw-Wit wel met een goal in de hoek, het is 2-3. Jara Schoenmakers en Susanne Schouten spelen goed over en proberen een goal te maken, de keeper stopt deze weer, net als de volgende actie van Denya Schimmel.

Maar dan gooit Denya Schimmel in de 15e minuut, vanuit de zijkant naar Laura Rokuszewska die recht op de goal afgaat en scoort, het is weer gelijk 3-3. Vervolgens krijgt Blauw-Wit weer een vrije worp en scoren de 3-4. Dan 3 minuten voor tijd gooit Yuna de Punder de bal naar Laura Rokuszewska die wederom scoort, we staan weer gelijk. Het blijft spannend. Susanne Schouten pakt de bal en HCB’92 speelt gelijk weer terug, gooien goed en snel over, proberen te scoren maar de keeper stopt de bal. We moeten nog 50 seconden spelen als Laura Rokuszewska de bal naar Yuna de Punder gooit en scoort met een sprongworp, het is 5-4. Het zou fijn zijn als we voorstaan met de rust, maar helaas scoort Blauw-Wit nog 7 seconden voor de rustsignaal. We gaan met 5-5 de rust in.

Er wordt gelijk fanatiek gespeeld en op goal gegooid door beide partijen. Denya Schimmel heeft een aantal mooie reddingen, in de 7e minuut scoort Blauw-Wit, het is 5-6.
Lynn Buckinx houdt een bal goed tegen in de verdediging. Yuna de Punder maakt een mooie actie, maar wordt door de keeper tegen gehouden. Ook Susanne Schouten probeert het nog een keer. In de 14e gooit Susanne Schouten naar Laura Rokuszewska die voor de gelijkmaker tekent. Er is fanatieke coaching zowel op de begane grond als op de ballustrade. Jara Schoenmakers gooit vervolgens op goal en scoort in de 17e minuut de 7e goal. Iedereen is goed aan het verdedigen, ze willen winnen. Met nog 1.50 op de klok komen Yuna de Punder en Luna van Uden in actie, spelen over en Danielle de Ruijter scoort de 8-6. Lynn Buckinx probeert nog een 9e goal te maken maar dan wordt er gefloten. Dit was de laatste actie van de wedstrijd.

Gewonnen met 8-6 door een goed samenspel, verdediging, aanvallen en coaching!