&

HCB 92 DS 1 - Dos'80 Olympia'89 DS3

HCB’92 DS1 afgetroefd door dames uit Oss

Zondag 1 december mochten de dames van HCB’92 het opnemen tegen het jonge en snelle team van DOS’80/Olympia ‘89 uit Oss. HCB’92 begon goed aan de wedstrijd. De eerste twee aanvallen werden goed afgerond door Annemarie Sens vanaf de opbouw en Gitte Vanhout vanuit de rechterhoek.

Vervolgens moest HCB’92 aan de bak. De dames uit Oss speelden een hoog tempo en konden vanaf de opbouw makkelijk doelvrouw Ankie Welvaarts verassen met een schot in de kruising. De thuisploeg moest de dekking beter gaan neerzetten om er voor te zorgen dat DOS’80/Olympia ’89 niet tot scoren kon komen. Met een snelle aanval kon Liza van Rooij cirkelloopster Veerle van Abeelen aanspelen, die nauwkeurig afrondde en daarmee de stand gelijk bracht op 3-3. DOS’80/Olympia’89 wist ook hun cirkelloopster vrij aan te spelen en kon met twee punten uit lopen. HCB’92 bleef de cirkelloopster opzoeken en wist uiteindelijk Liza van Rooij de keepster te verrassen met een stuitbal. Ook moesten de dames uit Oss aan de noodrem trekken waardoor HCB’92 een penalty kreeg die werd benut door Annemarie Sens. Door goed samenspel bij HCB’92 werd keer op keer de vrije speelster gezocht waardoor middenopbouwster Ellen Persoons vrij voor goal kwam en daarmee de stand in Boxtels voordeel bracht. De tegenpartij schroefde echter het tempo verder omhoog en door concentratieverlies en het niet aanpakken in de verdediging liep HCB’92 achter de feiten aan en gingen de dames de rust in met 7-10 achterstand.

In de pauze werd HCB’92 door hun coach Mirjam van Weert verzocht om sneller te schakelen van aanval naar verdediging en geen balverlies te lijden zodat er geen snelle tegenaanvallen zouden komen. Vol goede moed gingen de Boxtelse dames aan de twee helft van start met een snelle uitbraak door Lieke van Rooi maar die zag haar schot op de paal belanden. Al vrij snel vielen er diverse doelpunten doordat de verdediging niet alert genoeg was en DOS’80/Olympia’89 uit kon lopen naar 7-16. Het hoge tempo kon HCB’92 niet bijbenen. De verdediging moest weer worden aangescherpt en daarna ging ook de aanval beter lopen. Annemarie Sens wist de keepster te passeren met een schot vanaf de rechterhoek en een schot van afstand en bracht de stand op 10-17. In de laatste tien minuten van de wedstrijd stond de verdediging aan Boxtelse zijde goed en kon DOS’80/Olympia’89 alleen nog scoren vanuit de rechterhoek. De eindstand werd uiteindelijk 12-19.