&

Blauw/Wit DS2 - HCB’92 DS1

HCB’92 DS1 trotseert de regen tegen Blauw/Wit DS2

De dames van HCB’92 moesten zondag 23 september aantreden tegen koploper Blauw/wit uit Den Bosch. In de stromende regen op kunstgras was dat zeker niet de makkelijkste opgaven. HCB’92 weet dat Blauw/Wit graag speelt op de break en gebruik zal maken van hun snelheid. Vooraf wordt afgesproken korte, zuivere ballen te spelen om zo min mogelijk balverlies te lijden.

Vanaf het fluitsignaal stonden alle dames al verzopen op het veld maar wilden ze er toch een mooie pot van maken. De Boxtelse dames probeerden goede aanvallen op te zetten maar moesten erg wennen aan het veld en de natte bal. Blauw/wit wist via een onderschepte bal en een goede break out hun eerste doelpunt te maken. De verdediging van de Boxtelse dames stond boven verwachting goed. Er was veel rugdekking en de snelle speelsters van Blauw/wit liepen zich steeds vast in de verdediging. Annemarie Sens maakt het eerste doelpunt voor de Boxtelse dames via een mooie stuitbal. Een aantal aanvallen later wist Gitte Vanhout het net te vinden en scoort netjes vanuit de hoek. Na 10 minuten wordt pas de voorsprong genomen door Blauw/wit. De dames van HCB’92 gaven niet op en probeerden door degelijk samenspel en goed instarten de gaten te vinden. Aan het einde van de eerste helft kreeg Annemarie Sens een mooie kans om het gat te verkleinen. Met weer een mooie stuitbal zette ze de stand op 6-3. Door goed keeperswerk van Mary Swinkels wisten de Bossche dames een tijd lang niet te scoren. Helaas zaten er ook pechballen bij die door het natte weer gewoon doorschieten of door de handen van de keeper gleden. Beide teams gingen de rust in met een stand van 7-3

In de tweede helft namen de Boxtels dames zich voor zo door te gaan en vooral zo te blijven verdedigen. Daar dachten de dames uit Den Bosch anders over en zij zette er een tandje bij. Toch weet Manon Foolen de bal te onderscheppen en in de break een mooi doelpunt te maken. Helaas hebben de dames uit Boxtel regelmatig balverlies en kan Blauw/wit gemakkelijk uitlopen. In de laatste 10 minuten breekt de conditie de Boxtelse dames op waar Blauw/wit gretig gebruik van maakte. Gelukkig bleef HCB’92 wel goed verdedigen en ook in de aanval kwamen de opbouwers regelmatig in goede schotposities. Toch wistenn zij het net niet te vinden. Meerdere keren stond de paal of lat in de weg. Na het eindsignaal was iedereen toe aan een warme douche. Het was een sportieve maar natte wedstijd met een eindstand van 16-4 voor de thuisploeg.

uitslagen 20-23 september