&

HCB`92 rolstoelhandbal in de Braken

HCB`92 organiseert rolstoelhandbal competitiedag in de Braken

Zondag 11 november was het de beurt aan HCB'92 om in Boxtel een competitiedag voor het rolstoelhandbal te organiseren. Vijf verenigingen kwamen met zeven teams uit heel Nederland samen strijden. Alle teams speelden over de gehele dag 2 wedstrijden. Deze werden door 4 scheidsrechters en 7 wedstrijdtafeldames geleid.

Het eerste team van HCB'92 opende de dag met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ventura uit Schiedam. Deze vereniging is nog niet zo lang geleden begonnen met rolstoelhandbal, waardoor ze nog niet aan de competitie mee doen. Toch wilde ze deze dag aantreden tegen andere teams om ervaring op te doen. HCB'92 kwam goed uit de startblokken. De aanvallen verliepen vloeiend alleen het afronden kon nauwkeuriger. Na een leuke gemoedelijke wedstrijd kwam H.C.B.'92 als winnaar uit de bus. Eindstand 12-8.

Hierna was de top van Nederland aan de beurt. S.E.W. uit Nibbixwoud en C.S.V. uit Castricum traden tegen elkaar aan. S.E.W. kwam een keeper tekort, deze werd door Boxtel uitgeleend.
C.S.V. bleek vandaag een maatje te groot voor S.E.W. Eindstand 8-17.
Quintus kwam met 2 teams uit Kwintsheul. Deze mochten tegen elkaar aantreden voor de competitie. Even leek het dat Quintus 1 gemakkelijk zou winnen van Quintus 2, maar na 2X20 minuten was er nog maar 1 doelpunt verschil, 10-9.

H.C.B.'92 had deze dag ook een tweede team, aangevuld met enkele mensen van Quintus, die buiten de competitie om mee speelde. Het werd een spannende strijd tegen Ventura. Pas in de laatste minuten werd deze in het voordeel van Venture door snelle aanvallen beslist, 4-7.