&

HCB’92 E1 - Acritas

HCB’92 E1 staat als een echt team tegenover Acritas

Op 30 maart begonnen wij in Pius X te Liempde met een wedstrijd van de E1 HCB’92 tegen Acritas uit Bakel.HCB’92 komt in de 1e minuut op een 1-0 achterstand en gaat moeizaam op weg. pas na 10 minuten weet Luna van Uden de 1-1 te maken.

Nadat veel doelpunten door de beide keepers uit het doel worden gehouden scoort Yuna de Punder na 15 minuten moeizaam de 2-1.De coach en trainer van HCB’92 hebben een dilemma, ze hebben 5 wissels en beslissen al snel 2 teams te maken die ieder 10 minuten kunnen spelen. Zo probeert de thuisploeg op uithoudingsvermogen de wedstrijd aan hun kant te krijgen. Ze spreken af de snelheid omhoog te gooien, en tot het uiterste te gaan. Robi Schoenmakers weet in de 1e helft veel doelpogingen uit het doel te houden. Zij gaat de 1e 10 minuten van de 2e helft op de bank om aan het einde fris er tegen te kunnen.

De 2e helft begint snel met als gevolg wat balverlies maar het spel wordt wel spannender . Sanne Schellekens en Lynn Buckinx proberen samen met Amber van Basten en Maud van Beers de verdediging van acritas dusdanig open te trekken. Door de goede spelverdeling van Laura Rokvszewska weet ze zelf snel te scoren in de 2e helft. Laura Rokvszewska weet met haar goede spel overzicht in de aanval het spel goed op gang te krijgen. Yuna de Punder weet samen met Maud van Beers veel aanvallen van Acritas af te wenden. Toch weet de uitploeg door een break out de 3-2 te scoren. HCB’92 komt nu los. Luna van Uden gooit samen met Yuna de Punder en Sanne Schellekens het tempo omhoog. Ook Susanne Schouten komt nu los ze gaan er hellemaal voor de doelpunten vliegen door het snelle spel Acritas in rap tempo om de oren Yuna de Punder en Luna van Uden scoren de 4 -2 en 5- 2. De 10 minuten zitten er op en er gaat een heel nieuw team wisselen de dames waren echt op. De tegenstander krijgt een fris team tegen over zich en weet niet wat er gebeurt. Robi Schoenmakers samen met Isabelle schouten gaan snel spelen. Laura Rokvszewska verdeelt het spel. Amber van Basten vindt haar plekje op de cirkel het spel gaat haar soms nog te vlug. De coach stuurt haar meteen naar de doellijn om daar de bal te ontvangen. Door haar actie komen er gaten in hun verdediging. Na 5 minuten gaan we door 4 mooie doelpunten van Robi Schoenmakers en 2 doelpunten van Yuna de Punder naar 11-2. Acritas scoort dan de 11-3, dan komt Isabelle Schouten vrij voor de goal en weet te scoren. Een prachtig doelpunt dat smaakt naar meer. Dan willen de dames van HCB 92 E1 te snel waardoor er veel balverlies is en weet Acritas terug te komen naar 11-5. HCB’92 is dan weer bij de les, Yuna de Punder weet de dames goed te sturen en ze spelen perfect samen waardoor ze in de laatste minuut nog scoren. Luna van Uden scoort de 13-5. Denya Schimmel heeft perfect gekeept in de 2e helft en heeft veel doelpogingen uit het doel weten te houden.

Dames van de HCB 92 E1 de trainer waud en Coach Pieter zijn erg trots op jullie ga zo door en leer de rust te houden zodat jullie je zelf niet voorbij lopen dan worden jullie nog beter. Wij zien jullie elke week groeien, jullie zijn een echt team.