&

Zephyr DS1 - HCB'92 DS1

HCB'92 DS1 ondanks goede inzet geen punten tegen Zephyr DS1

Zaterdagavond 26 januari stond er een uitwedstrijd op het programma voor de dames van HCB'92. De openingstreffer van de wedstrijd werd gemaakt door Linda Zwiers, nadat er de welbekende wissel ingezet werd. Na de openingstreffer had HCB'92 moeite om opnieuw het doel te vinden, waar de tegenstanders uit Schijndel goed gebruik van maakte door een voorsprong van 3-1 op het scorebord te zetten. Liza van Rooij wist van afstand het tweede doelpunt voor HCB'92 te scoren. Doordat de boxtelse dames nog zoekende waren in de verdediging wist Zephyr meerdere malen te scoren. Ellen Persoons wist de verdediging te verassen met een schijnbeweging en wist zo de keepster te passeren. Hélen Berkelmans starten goed in vanuit de hoek waardoor zij kon scoren. Voor rust wist Annemarie Sens het verschil naar 1 doelpunt te zetten vanuit een 9-meter worp, ruststand 6-5.

Ook in het begin van de tweede helft stond de verdediging van HCB'92 niet optimaal waardoor de tegenstanders uit Schijndel voor lange tijd het verschil weer op twee doelpunten kon houden. Lieke van Rooij wist Veerle van Abeelen goed te vinden op de cirkel waardoor zij kon scoren. De uitploeg kwam halverwege de tweede helft steeds meer in haar eigen spel waardoor het ook een aantal break-outs kon lopen. Helaas wist de keepster van Zephyr de break-out van Lieke van Rooij te stoppen maar nadat zij de bal weer in het spel bracht stond Linda Zwiers precies op de juiste plek en wist de bal te onderscheppen en te scoren. Door felle verdediging aan de kant van Zephyr kreeg HCB'92 een aantal penalty's mee welke Manon Foolen en Annemarie Sens wisten te benutten, hierdoor stond het ineens gelijk 10-10. Liza van Rooij zorgde voor de eerste voorsprong voor HCB'92 door een afstandsschot met een beetje geluk van de paal en keepster, stand 10-11. De ploeg uit Schijndel werd feller in de verdediging wat ook tot een aantal keer tot twee minuten tijdstraf leidde, waar de boxtelse dames uiteraard gretig gebruik van maakte en wisten daardoor de wedstrijd om te zetten naar hun hand. Liza van Rooij had het gaatje in de verdediging gevonden en wist nogmaals vanuit de opbouw met een afstandsschot het doel te vinden.

Door goed instarten van Hélen Berkelmans kreeg HCB'92 nogmaals een penalty welke werd benut door Manon Foolen. Meteen de aanval daarop wist Manon Foolen samen met Annemarie Sens een break-out te lopen, waardoor Annemarie Sens wist te scoren. Door goed uitkomen en keeperswerk van keepster Mary Swinkels wist Zephyr in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog maar één keer te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Annemarie Sens die diep in de hoek de bal net boven de keepster wist te plaatsen, eindstand 11-15 in het voordeel van HCB'92. HCB'92 heeft gevochten voor de punten en een goede tweede helft neergezet, de twee punten gaan mee naar Boxtel.