&

Lido DS1 - HCB ’92 DS1

HCB ’92 DS1 kon geen vuist maken tegen koploper Lido DS1

Na een zeer geslaagd blacklighttoernooi op zaterdagavond 12 januari , stonden de dames van HCB’92 op zondagochtend 13 januari klaar in Heeze voor een wedstrijd tegen de koploper. De uitploeg werd verrast door een paar snelle aanvallen van Lido, waardoor de stand na een aantal minuten al op 4-0 kwam te staan. Na wakker geschud te zijn, wisten de boxtelse dames zich te herpakken in de verdediging en kon Hèlen Berkelmans een doelpunt maken vanuit een mooie break-out. Met hun snelle spel kreeg Lido ruimte in de hoeken waarmee ze hun voorsprong konden uitbreiden. Gitte Vanhout wist vanuit de rechterhoek te scoren en Ellen Persoons liep zich goed vrij op de cirkel met een mooi doelpunt als resultaat. Hiermee was de stand in rust 12-3 in het voordeel van Lido.

De tweede helft wist Lido verder uit te lopen op HCB’92. Omdat de boxtelse dames niet goed uitstapte kreeg Lido veel ruimte om van afstand te scoren. Ook wist de tegenstander goed gebruik te maken van hun linkshandige speelster, waardoor de uitploeg werd verrast en te laat reageerde. De twee penalty’s die ze echter meekregen, werden goed gestopt door keepster Mary Swinkels. Voor HCB’92 wist Susan van de Berg met een stuitbal het doel te vinden vanuit de hoek. Ook Annemarie Sens kon nog een aantal keer scoren, waarvan één penalty die HCB’92 mee kreeg na een overtreding op Manon Foolen. Helaas werd de wedstrijd afgesloten met een score van 25-7 in het voordeel van Lido.