&

G.H.V. DS2– HCB’92 DS1

HCB 92 DS1 haalt eerste winstpunten op in Goirle

Zondag 30 september was de aftrap voor een nieuwe zaalcompetitie handbal. HCB’92 onderging in de zomermaanden de nodige verschuivingen en met een nieuwe samenstelling gingen de Boxtelse dames richting Goirle. Het niveau van tegenstander GHV was compleet onbekend, beide teams waren niet eerder in dezelfde poule ingedeeld. Gitte Vanhout opende de score door een scherp schot vanuit de rechterhoek.

Twee opvolgende aanvallen waren ook positief voor HCB’92, de bekende verenigingswissel en een penalty werden beide door Annemarie Sens goed afgerond. Daarna kwam het thuisspelende team op gang. De 5-1 verdediging die HCB’92 hanteerde, was niet sluitend, en na 20 minuten was de stand gelijkgetrokken. Wederom versierde Hèlen Berkelmans een penalty en HCB’92 liep vervolgens weer enkele doelpunten weg van GHV, Danielle Troeijen speelde Liza van Rooij vrij op de cirkel en een heerlijk schot in de kruising van Annemarie Sens. Op slag van rust maakte Gitte Vanhout er 5-8 van.  In het begin van de tweede helft vielen er aan beide zijden doelpunten. HCB’92 probeerde de voorsprong verder uit te bouwen maar in plaats daarvan verkleinden de thuisspelende dames de tussenstand. Dat gaf dit team zo’n extra power waar HCB’92 geen antwoord op had. In no-time had GHV de stand omgebogen naar 12-11. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd ondanks dat de supporters van GHV daar anders over dachten. In de verdediging ging GHV nogmaals in de fout en door een goed benutte strafworp stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Met nog minder dan 2 minuten te spelen, maakte Susan v.d. Berg vanuit de linkerhoek met een lop over de keepster het winnende doelpunt. In een laatste tegenaanval stond de Boxtelse goalie, Mary Swinkels, op de juiste plek en tot het eindsignaal werd op balbezit de wedstrijd uitgespeeld.