&

HCB’92 DS2 – Lido DS2

Schutters Lido DS2 doen HCB’92 DS2 de das om

Op de vroege zondagochtend 25 februari 2018 stond de wedstrijd tussen het tweede team van HCB’92 en Lido op het programma. Na het vertoonde spel in de afgelopen wedstrijden gingen de dames uit Boxtel met goede moed de strijd aan met Lido.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gina Smulders begon HCB’92 aan de wedstrijd. Ze begonnen met balbezit, maar wisten niet direct te scoren, waardoor Lido kon beginnen aan een aanval.
Deze dames beschikten over twee linkshandige speelsters die goed van afstand konden schieten. In de eerste twee aanvallen maakten deze dames daar ook dankbaar gebruik van. Na enkele minuten keek HCB’92 tegen een 0-2 achterstand aan door twee afstandsschoten. Door deze achterstand werd de thuisploeg wakkergeschut. Op Wendy Schoenmakers werd een overtreding gemaakt, waarna Gitte Vanhout uit de gegeven 7-meterworp wist te scoren. Het was Wendy Schoenmakers zelf die de stand in evenwicht bracht na een snelle aanval met Hèlen Berkelmans. Hierna schakelde Lido een tandje bij en werd door een middelwissel wederom van afstand met een doelpunt afgerond. Na vijftien minuten spelen kwam hierdoor de stand op 2-3. In het eerste gedeelte van deze wedstrijd speelde HCB’92 met twee cirkels. Dit betekende dat er veel gaten ontstonden op de cirkel en dat er ruimte was voor de opbouwers om in te starten. Dit werd ook gedaan en met een voor Wendy Schoenmakers kenmerkende schijnbeweging bracht ze de stand weer gelijk. Ondanks het goede coachen in het veld, kreeg de Boxtelse verdediging geen grip op de afstandsschutters van Lido. Er werd niet consequent uitgestapt op deze schutters en daar maakten ze dankbaar gebruik van. Middels de afstandsschoten vergrootte Lido de voorsprong: 3-5. Het was vervolgens wederom Wendy Schoenmakers die voor de thuisploeg iets terugdeed. Na een benutte penalty van Lido was het Gitte Vanhout die voor het slotakkoord van de eerste helft zorgde. Ze startte heel mooi in vanuit de rechterhoek en scoorde. Een bijzondere vermelding voor haar aandeel in dit doelpunt is voor Marianne Stoesser. Zij zette een keurige sper, waardoor ze de ruimte trok voor Gitte Vanhout. Door dit mooie teamdoelpunt was de ruststand: 5-6.

Dames 2 van HCB’92 kon terugkijken op een eerste helft, waarbij het aanvalsspel goed was, maar de verdediging matig stond. Lido werd alleen gevaarlijk met afstandsschoten, maar op dit spel had HCB’92 veelal geen antwoord. De angel zat hem in het uitstappen op de schutters. Uit de eerste helft bleek dat uitstappen op de aanvallen invloed had op de zuiverheid van de schoten. Daarnaast moest er in de aanval meer gelopen en ingestart worden, aangezien er dan ruimtes op de cirkel ontstonden. Met deze aandachtspunten begonnen de dames aan de tweede helft.

Direct na rust bracht Daniëlle Troeijen met een afstandsschot de stand in evenwicht. Niet geheel verbazend kwamen de bezoekers wederom op voorsprong middels afstandsschoten. Ondanks verwoede pogingen van de verdediging van HCB’92 om de afstandsschutters een halt toe te roepen, wisten ze wederom twee maal van afstand doeltreffend af te ronden. Deze twee doelpunten bracht de stand op 6-8. Voor de dames uit Boxtel deed Daniëlle Troeijen iets terug. Zij scoorde vanuit een strafworp. Helaas kon de thuisploeg niet verder inlopen op de tegenstander. Sterker nog, de voorsprong voor Lido liep zelfs op. Door louter en alleen afstandsschoten werd de voorsprong vergroot. Tussendoor deed voor HCB’92 alleen Ellen Persoons iets terug. Ze startte vanuit de middenopbouw door naar de cirkel en scoorde. Door deze doelpunten kwam de stand op 8-12.
De thuisploeg zette alles-op-alles om de wedstrijd te doen kantelen. Ze merkten dat ze zeker niet onderdeden voor de bezoekers uit Leende en ze wilden met een goed gevoel het veld verlaten. Met dit in hun achterhoofd was HCB’92 bij machte om nog een keer een tandje bij te schakelen. Er werd sneller gespeeld, meer gelopen en gaten gecreëerd. Dit zorgde ervoor dat Hèlen Berkelmans haar verdediger met een mooie beweging kon passeren, waarmee ze namens HCB’92 iets terugdeed. Lido merkte ook dat er extra power in het spel van HCB’92 kwam, waardoor ze aan de noodrem moesten trekken bij Gitte Vanhout. Daniëlle Troeijen wist vervolgens wederom te scoren vanaf de 7-meterlijn. Dit snelle aanvalsspel zorgde voor het wegvloeien van de krachten van de Boxtelse dames en het zorgde voor onnodig balverlies. Het goede spel kon namelijk geen vervolg vinden doordat Lido nogmaals twee keer wist te scoren, waarbij er wederom niet daadkrachtig werd aangepakt in de HCB-verdediging. Dit alles zorgde voor een eindstand van 10-14.

Dames 2 van HCB’92 mag terugkijken op een positieve wedstrijd. De lijn van de voorgaande wedstrijden is doorgetrokken. Het aanvalsspel liep goed, er werden wissels ingezet en individuele acties werden beloond. Helaas schortte het in deze wedstrijd aan de verdediging. De thuisploeg kreeg geen vat op de speelsters met een goed afstandsschot. Met het vertoonde aanvalsspel kan dames 2 zeker de volgende wedstrijden van dit zaalseizoen met vertrouwen tegemoetzien.