&

HCB’92 DS2 - K.P.J. Beek en Donk DS1

HCB’92 dames 2 verliest ruim van K.P.J. Beek en Donk

Nadat twee andere teams van HCB’92 op zondag 28 januari 2018 hadden verloren, sloot dames 2 de handbalochtend af en hadden ze als taak om de HCB’92-eer hoog te houden. Zij speelden de wedstrijd tegen K.P.J. Beek en Donk, zijnde de huidige nummer twee in de stand. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander wist HCB’92 nipt te verliezen, waardoor de dames met goede moed aan de wedstrijd begonnen. Helaas verliep de wedstrijd niet helemaal, zoals ze hadden verwacht!

Nadat scheidsrechter Gina Smulders het eerste fluitsignaal had gegeven, schoot K.P.J. Beek en Donk uit de startblokken. Deze dames beschikten over diverse afstandsschutters, alwaar ze ook dankbaar gebruik van maakten. Binnen no time keek HCB’92 tegen een achterstand van 0-5 aan. Deze goals bestonden voornamelijk uit afstandsschoten en break-outs. HCB’92 deed alles om terug te komen in de wedstrijd. Een eerste aanzet hiertoe werd gegeven door Hèlen Berkelmans. Zij wist met een mooie passeerbeweging het eerste HCB’92-doelpunt te maken. Helaas konden de Boxtelse dames dit goede voorbeeld niet voortzetten, aangezien het K.P.J. Beek en Donk was die de scoren in rap tempo opvoerde. De afstandsschutters werden meermaals in stelling gebracht, de rechterhoekspeelster schoot met scherp en de dames waren razendsnel in de omschakeling. De score kwam op 1-9. Het was aan HCB’92 om zuiniger te zijn op de bal in de aanval en geen onnodig balverlies te lijden, hetgeen vele snelle tegenaanvallen teweeg bracht. Door hard te blijven werken in de aanval en de ruimtes op te zoeken, moest K.P.J. aan de noodrem trekken en kreeg HCB’92 een strafworp mee. Gitte Vanhout wist in tweede instantie het net te vinden. Na wederom twee doelpunten van K.P.J. Beek en Donk wist wederom Hèlen Berkelmans te scoren vanuit de linkerhoek. Ze bracht hiermee de stand op 3-11. Het bleek uiteindelijk het laatste HCB’92-doelpunt te zijn in de eerste helft, aangezien de tegenstander een tandje hoger schakelde. Gedurende een Boxtelse aanval wisten ze meermaals de bal te onderscheppen en dit leidde tot snelle break-outs. Met dit wapen brachten ze de ruststand van 3-20 op het scorebord.

In de rust bleek dat K.P.J. Beek en Donk een monsterscore wilde neerzetten om enig zicht te houden op het kampioenschap. Ze stonden namelijk op doelsaldo achter op de grote concurrent MHV. HCB’92 wilde zich echter niet zomaar laten afslachten en in de rust werd afgesproken om zuinig te zijn op de bal, geen onnodig balverlies te lijden en snel terug naar de verdedigende posities om de break-outs eruit te halen.

Na een tegendoelpunt wist HCB’92 de goede voornemens om te zetten in doelpunten. Gitte Vanhout startte goed door vanuit de rechterhoek, waarna ze knap afrondde. Daarna was het Susan van den Berg die vanaf de cirkel wist te scoren. Ze was het eindstation van een mooie aanval over verschillende schijven. Al zal de eindstand wellicht anders doen vermoeden, in de tweede helft stond er een ander HCB’92 op het veld. De gevaarlijkste afstandsschutter werd vastgezet door Karin Schoenmakers, waardoor K.P.J. Beek en Donk moeizamer in scoringspositie kwam. Daarnaast werd er goed verdedigd en ook keepster Inge Brom pakte een paar mooie ballen. Na 10 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben, stond de stand op 5-21. Ondanks het harde werken aan de HCB’92-zijde kon dit niet belemmeren dat K.P.J. Beek en Donk verder uitliep. De afstandsschutters schoten met scherp en ook de cirkel werd in stelling gebracht. Ondanks een gemiste 7-meterworp kwam de stand op 5-24. In de laatste paar minuten vloeiden de krachten weg aan Boxtelse zijde. De dames hadden hard gewerkt en de vermoeidheid trad toe. K.P.J. Beek en Donk wist hier dankbaar gebruik van te maken. Deze jonge meiden hadden energie over en ze straften het dure balverlies van HCB’92 genadeloos af. De laatste doelpunten van de wedstrijd werden dan ook allen gescoord vanuit een break-out. K.P.J. Beek en Donk wist de wedstrijd te winnen met 5-30.

Gelet op de stand voor aanvang van de wedstrijd wist dames 2 van HCB’92 dat het moeilijk zou zijn om de punten in eigen huis te houden. Vooral in de eerste helft en aan het eind van de tweede helft speelden de dames slordig, ze hadden te veel balverlies en waren te laat terug in de verdediging. Ondanks het ruime verlies kunnen de dames ook positief terugkijken op een gedeelte van de wedstrijd. Aan het begin van de tweede helft stonden ze uitstekend te spelen, hetgeen resulteerde in twee doelpunten. Daarnaast is dames 2 gedurende de hele wedstrijd als team blijven spelen en blijven knokken om het beste in iedere speelster naar boven te halen. Deze positieve instelling zal dames 2 zeker helpen in de volgende wedstrijden, waarna een goed resultaat spoedig zal volgen.