&

HCB’92 DC1 – Bedo DC1

HCB'92 DC1 pakt winst op Bedo DC1

De thuisploeg begon zaterdag 3 februari met Anouk Foolen in de goal en starte met de bal uit, maar kon helaas niet in de eerste aanvallen niet tos scoren komen. Bedo daarentegen vond wel het doel en stond al snel op een 0-4 voorsprong.

HCB’92 had al snel door ze nummer 4 vast moesten zetten. Monique Dometilia kreeg de opdracht van invalcoach Anita Van Rooij om nummer 4 bij te houden, dat ging goed want ze wist  een tijdje niet meer te scoren.HCB’92 ging in de aanval en Tess Berkien wist goed het gat in te lopen waardoor ze kon scoren.Na 2 aanvallen wist Anouk Hermans goed omhoog te komen en een doelpunt te maken.
Voor rust wist Tess Berkien nog een doelpunt te maken wat de stand op 3-6 bracht in het voordeel voor Bedo.

Na de rust ging Demi van Akker de goal in. Monique Dometilia wist nog een keer te scoren en zetten 4-8 op scorebord. Anouk Foolen wist 3 keer achter elkaar door de verdediging van Bedo te komen. Door balverlies van Bedo wist HCB’92 de bal te pakken en een snelle aanval op te zetten waardoor Tess Berkien de 8-10 kon maken. Monique Dometilia speelde Anouk Foolen goed aan die het verschil terugbracht naar een punt. Anouk Hermans wist de score aan de goede kant van het bord te krijgen door tweemaal achter elkaar het net te vinden. Vanaf dit punt ging het gelijk op. Anouk Foolen en Anouk Hermans wisten samen nog 3 doelpunten te maken wat de stand op 14-13 bracht.
HCB’92 wist toen dat ze hun laatste aanval rustig moesten opbouwen om de tijd vol te maken en Bedo geen kansen meer te gunnen. In de laatste 20 seconde wist Tess Berkien goed omhoog te komen en het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. De thuisploeg kreeg te horen van invalcoach Anita van Rooij dat ze goed hadden gevochten en keurig de rust hadden bewaard op het einde.
Jorien Strik heeft haar team vanaf de bank goed aangemoedigd.