&

Bergeijk E3 - HCB’92 E1

HCB’92 E1 en Bergeijk E3 gelijkwaardig aan elkaar

Een weekend met 2 wedstrijden voor de boeg. Nu eerst uit naar Bergeijk, tegen Bergeijk E3.  Vanaf de eerste aanvallen is duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De dames van HCB’92 zijn erg fanatiek. Er wordt hard gewerkt in de verdediging en in de aanval wordt goed gelopen en ingestart, waardoor er ruimte vrijkomt.

Beide keepers weten de doelpogingen ook te stoppen. Na bijna 4 minuten spelen weet Daniëlle de score te openen en hiermee HCB’92 op voorsprong te brengen. Helaas van korte duur want Bergeijk weet er meteen 1-1 van te maken. Het lukt de Boxtelse dames even niet om te scoren, de keeper van Bergeijk weet er veel te stoppen. Aan de andere kant heeft Bergeijk een zwak punt in de verdediging van HCB’92 gevonden. Van afstand, via een snelle actie, op goal gooien en de cirkelverdediging die dan niet goed uitstapt. Keeper Robi zit er een paar keer dichtbij, maar kan niet voorkomen dat Bergeijk uitloopt naar 4-1. Daarna weet HCB’92 in de verdediging op tijd uit te stappen en het gevaar bij Bergeijk af te stoppen. Het lukt aan de andere kant Jara om te scoren. 4-2. Bergeijk verliest de bal doordat deze te ver vooruit schoot en een goed oplettende Julia ermee vandoor gaat. Een snelle tegenaanval van HCB’92 zorgt ervoor dat Jara 4-3 kan maken. Net voor rust heeft Robi Schoenmakers nog een knappe redding met haar voet. Met 4-3 gaat HCB’92 de rust in.

De Boxtelse dames hebben de flow te pakken en zien mogelijkheden voor de 2e helft. Dit laat Lincy meteen na rust zien door meteen de gelijkmaker te scoren. Keeper Denya weet 2 schoten op goal mooi te stoppen. Maar Bergeijk weet toch tot scoren te komen en komt weer op voorsprong 5-4. Een nog steeds hardwerkend HCB brengt er verandering in door via Lincy en Fanni te scoren. En hiermee de voorsprong te pakken 5-6. Maar Bergeijk blijft er ook voor gaan en maakt het spannend door er weer 6-6 van te maken. Danielle weet de voorsprong wee in het voordeel van de uitploeg te brengen 6-7. Bergeijk komt al snel terug met de gelijkmaker. Nog 2 spannende minuten te gaan. HCB’92 weet de bal te onderscheppen. De mooie tegenaanval werd afgesloten met een goed schot op goal, helaas wist de keeper van Bergeijk deze te stoppen met nog minder dan een halve minuut te spelen kon Bergeijk nog een tegenaanval proberen. Maar de goede verdediging van HCB’92 zorgde ervoor dat ze geen kans meer kregen om op goal te gooien en er zo met de winst vandoor te gaan. 7-7, een mooie uitslag van een fijne en mooie wedstrijd. Het leverde oververmoeide speelsters met rode wangen op, die plezier hadden in het spelletje en een blije en trotse coach. Nu morgen met goede moed op naar Wijchen!