&

HCB`92 DS1 - VHC DS2

Handbalsters HCB’92 DS1 buigen voor VHC DS2

De handbalsters HCB’92 moesten zondag 14 januari thuis tegen VHC. HCB’92 is de laatste weken goed in vorm maar kunnen nog geen punten pakken. De uitwedstrijd bij VHC werd nipt verloren dus de Boxtelse dames moesten voortvarend aan de wedstrijd beginnen.

Al na 2 minuten kwam HCB’92 op voorsprong via een terugkomende bal van de doelvrouw die Janneke Eijkemans opving en scoorde en hiermee werd duidelijk dat de thuisploeg de regie in handen wilde nemen. Maar ook VHC kwam niet voor niks naar Boxtel. De rechterhoek scoorde meteen 1-1. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Door een mooie contrabal legde Manon Vriens vanuit de hoek de bal in het net en even later deed Ellen Persoons dit via een boogbal die achter de keeper belandde. Maar ook VHC bleef scoren via snelle aanvallen. HCB’92 ging de rust in met een achterstand van 6 – 8.

Ook na de rust was het een spannend duel tussen HCB’92 en VHC. Door een 2 minuten tijdstraf en dus een speelster minder in het veld bleef HCB goed verdedigen terwijl de tegenstanders geen goal wisten te maken. Doordat de Boxtelse dames iets verslapte in de verdediging kwam VHC op een voorsprong van 8 – 12. Daarna kregen we een zeven meter die werd gescoord door Mandy van Abeelen. Maar ook VHC bleef de druk houden. Onze dames speelde in de aanval met 2 cirkellopers waar VHC wel wat moeite mee had maar ook HCB’92 nog zoekende was. Annemarie Sens kwam mooi omhoog en sloot de bal af in de boven hoek. Met nog 1 minuut op de klok was het niet meer mogelijk om VHC voorbij te streden en werd de eindstand 13 – 17. Het was een leuke en spannende wedstrijd voor beide teams.

Uitslagen 13-14 januari

11 januari
Lido DS2 – HCB'92 DS2 17-11 (inhaalwedstrijd)

13 januari
Swift HC1 – Zephyr / HCB’92 HC1 27-14

14 januari
HCB’92 E1 – VHC E1 3-10
HCB’92 DC1 – Helios’72 DC2 14-18
HCB’92 DS1 – VHC DS2 13-17
Groesbeeks Glorie DS3 – HCB’92 DS2 11.00 uur (wedstrijd niet gespeeld, wordt verzet)

Programma 20-22 januari