&

HCB`92 DS1 - PSV Handbal DS4

HCB’92 DS1 pakt weer geen punten na goede wedstrijd

De Boxtelse dames mochten zondag 4 februari het opnemen tegen PSV waar ze in de uitwedstrijd met 2 punten verschil van hadden verloren. Het zou een pittige wedstrijd worden dus moest HCB’92 er vanaf het begin staan.

Het eerste doelpunt was voor de uitploeg door een schot van afstand. Via een snelle aanval kon Janneke Eijkemans de stand gelijk strekken. PSV kon hierna een gaatje slaan door 3 maal te scoren. Door goed samenspel kon de thuisploeg zich herpakken. Annemarie Sens kwam van afstand mooi omhoog en Miranda van Engelshoven liep een break out die ze afronde en passeerde daarna met een goede schijnbeweging de verdediging. Dit bracht de stand op 4-4. HCB’92 bleef goed vrijlopen en druk zetten. Hierdoor kon Mandy van Abeelen aangespeeld worden op de cirkel en bracht de stand weer in het voordeel van de thuisploeg. Door hard ingrijpen van de Eindhovense verdediging kreeg Janneke Eijkemans een penalty mee die door Miranda van Engelshoven werd verzilverd. Net voor rust werd de bal onderschept en kon HCB’92 met een verschil van 3 punten de rust ingaan. In de rust kregen de Boxtelse dames de opdracht de verdediging die aan het einde van de eerste helft als een huis stond vast te houden en aanvallend goed samen te spelen en druk te blijven zetten.

Helaas was de eerste goal wederom voor PSV door een afstandsschot. Janneke Eijkemans kreeg ook weer een penalty mee doordat er een harde overtreding op haar werd gemaakt. Annemarie Sens benutte deze kans. Tot een stand van 12-12 ging het gelijk op door twee knappe afstandsschoten van Mandy van Abeelen, een goed genomen 9 meter door Annemarie Sens en Miranda van Engelshoven die door een goede sper van Hélen Berkelmans vrij door kon in de linkerhoek. Hierna zakte de verdediging van HCB’92 in waar PSV dankbaar gebruik van maakte. Vanaf verschillende posities brachten ze de score naar 12-17. Miranda van Engelshoven kon van afstand nog eenmaal iets terug doen maar dat kon niet voorkomen dat de overwinning meeging naar Eindhoven. Eindstand 13-17.

De aankomende twee weken worden er geen wedstrijden gespeeld i.v.m. de voorjaarsvakantie.

Uitslagen 3-5 februari

3 februari (thuiswedstrijd De Braken, Boxtel)
HCB’92 DC1 – Bedo DC1 15-13
HCB’92 E1 – Bedo E2 6-4

4 februari (thuiswedstrijd De Braken, Boxtel)
HCB’92 DS1 – PSV Handbal DS4 13-17
HCB’92 DS2 – MHV DS3 11-14
HCB’92 DA1 – Helios’72 DA1 9-25