&

Habo’95 DS3 – HCB’92 DS1

Koploper maatje te groot voor HCB`92 DS1

Zondagochtend 25 februari vroeg vertrok het eerste damesteam van HCB’92 naar Boekel voor een wedstrijd tegen DS3 van Habo’95. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander was een spannende partij die HCB’92 nipt verloor, dus de Boxtelse dames wisten dat ze met goed spel aan de thuisploeg goede tegenstand konden bieden. De Boxtelse dames kampte echter met enkele minder fitte speelsters waardoor de uitdaging groot was.

Habo’95 begon voortvarend aan de wedstrijd en oefende de dreiging goed uit op de Boxtelse verdediging, die nog niet op scherp stond. De beiden hoekspeelsters en de cirkelspeelster werden hierdoor vrijgespeeld en konden tot scoren komen. Ook de Boekelse middenopbouwster had een scherp en hard afstandsschot die onhoudbaar was voor keepster Mary Swinkels.
Aanvallend kon HCB’92 maar moeilijk in haar eigen spel komen. Er werd weinig ingestart zonder bal, waardoor er weinig druk op de verdediging werd gelegd. HCB’92 wist in de beginfase slechts te scoren door het benutten van een vrije worp en met sprongschoten vanaf afstand. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de Boxtelse dames meer in beweging, wat resulteerde in goed afgeronde aanvallen door doelpunten van Mandy van Abeelen, Janneke Eijkemans (beiden vrijgespeeld op de cirkel) en Miranda van Engelshoven (met schijnbeweging de verdediging gepasseerd).

Bij het klinken van het rustsignaal was de score 10-7 in het voordeel van Habo’95.
Doordat Janneke Eijkemans helaas door ziekte de tweede helft aan de kant moest blijven, werd de tweede helft gestart met één wisselspeelster op de bank. De Boxtelse dames moesten weer even op gang komen, waar Habo’92 gretig gebruik van maakte en enkele malen mocht scoren. Het spel werd fysieker gespeeld aan beiden kanten, waarbij stevig werd aangepakt. Annemarie Sens en Miranda van Engelshoven wisten de hiervoor toegekende vrije worpen goed af te ronden. Aan de thuisploeg werden twee penalty’s gegeven die zij succesvol afsloten. HCB’92 kon moeilijk vat krijgen op het snelle spel van Habo’95 die net als in de eerste helft veel dreiging zette en hiermee de hoekspeelsters en cirkelloopster vrij speelde.

In de aanval wisselde de Boxtelse ploeg af met één of twee cirkelspeelsters. Door meer in te starten zonder bal probeerden de gastspeelsters de gaatjes te vinden in de verdediging van Habo’95. Miranda van Engelshoven, Manon Foolen, Annemarie Sens en Nonja Vanhout kwamen hierbij tot scoren. Helaas werd er ook enkele keren balverlies geleden, wat resulteerde in snelle tegenaanvallen van de Boekelse dames die hierdoor meer konden uitlopen. Met een stand van 23-15 op het scorebord klonk het eindsignaal in het voordeel van Habo’95.