&

Bergeijk DS2 – HCB’92 DS1

HCB’92 DS1 zet een sterke wedstrijd neer

Zaterdag 10 maart moesten de Boxtelse dames richting Bergeijk om het op te nemen tegen Bergeijk DS2. In eigen huis hadden de dames met een ruim verschil verloren dus ze wisten dat ze een sterke wedstrijd neer moesten zetten om de dames uit Bergeijk weerstand te kunnen bieden.

De score werd geopend door HCB’92, Ellen Persoons wist de verdediging aan zich te binden waardoor er een mooie ruimte ontstond waar Miranda van Engelshoven gretig gebruik van maakte. Aan de andere zijde hadden de Boxtelse dames de verdediging goed op orde en pakte stevig aan. Ze gaven de dames uit Bergeijk maar weinig ruimte, de wedstrijd ging daardoor gelijk op. Manon Foolen wist voor HCB’92 een punt te pakken middels een mooie break out, Annemarie Sens vond het doel met haar afstandsschot en Mandy van Abeelen draaide mooi weg op de cirkel en knalde de bal langs de oren van de doelvrouw. De tussenstand stond op 6-6 nadat doelvrouw Mary Swinkels een snelle aanval wist te stoppen.

De tweede helft was net zo fanatiek en sportief als de eerste helft. Aan beide zijden werden mooie acties ingezet die resulteerden in doelpunten. Zowel Mandy van Abeelen als Annemarie Sens wisten een 9-meter te benutten. Door het inzetten van de geleerde combinaties kwam er ruimte op de cirkel waardoor Miranda van Engelshoven meerdere malen de doelvrouw kon passeren. Helaas trokken de Boxtelse dames in de laatste 10 minuten aan het kortste eind. In vergelijking met de vorige wedstrijd wisten de dames het verschil veel kleiner te houden. Met een eindstand van 16-14 gingen ze met een tevreden gevoel het veld af.

Uitslagen 10-11 maart