&

HCB'92 DS2 –  MHV'81 DS3

HCB’92 DS2 speelt een topwedstrijd

Zondag 26 maart stond de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. De tegenstander was MHV’81 uit Mill. De eerste drie goals van HCB’92 werden gemaakt door Judit Bànyai. Zij wist goed door de verdediging heen te breken en zo de eerste punten te pakken. Echter liet de tegenstander dit niet zomaar gebeuren. Zij wisten op hun beurt te scoren met afstandsschoten vanuit het midden waardoor het 3-4 stond. In de aanval bleken de kansen op links voor HCB’92 doeltreffend. Zowel Wendy Schoenmakers als Judit wisten vanuit deze hoek goed te scoren en zo stond het 6-4. Over en weer deelde scheidsrechter Martin van Nunen penalty’s uit. Bij een stand van 7-5 wist Wendy haar tweede goal te maken. Het volgende doelpunt van MHV’81 betekende een gele kaart en later ook 2 minuten tijdstraf voor invalspeelster Bruni van de Biggelaar. Dit betekende echter dat HCB’92 goed aan het aanpakken was in de verdediging, maar soms net een tikkeltje te laat. De Boxtelse dames waren vervolgens weer aan zet en er volgden twee goals vanuit de rechterhoek, gemaakt door Daniëlle Troeijen en wederom Judit. De tweede penalty voor HCB’92 werd helaas gestopt door de keepster van MHV’81. Inmiddels had HCB’92 een voorsprong genomen toen MHV’81 nog een penalty mee kreeg en deze wist te scoren. Daniëlle kreeg hierbij als tweede speelster 2 minuten. Met 12-10 ging HCB’92 de rust in.

Tijdens de rust werden de dames door stand-in coach Hèlen Berkelmans gecomplimenteerd met het spel. De dames waren goed bezig, werkten hard en vooral ook samen. Na de rust opende Judit de tweede helft met een schot vanuit de linker opbouw. Het antwoord van de tegenpartij was een schot tussen de benen door bij keepster Mary Swinkels. Daniëlle was inmiddels weer terug in het veld en wist te scoren vanuit de midden opbouw met een laag afstandsschot. Ongetwijfeld was Judit “man off the match”, ze kreeg de meeste mogelijkheden om te scoren, echter dit was een verdienste van het hele team die hier ook aandeel in hadden. Na diverse rake goals van HCB’92 werd de verdediging van MHV’81 te fel wat resulteerde in een penalty voor HCB’92. Deze werd genomen door Judit en was raak. Bij een stand van 18-13 kreeg HCB’92 wederom een penalty. Deze kans werd met beide handen aangegrepen door Daniëlle die wist te scoren. Na twee goals van de tegenpartij, waren de laatste twee doelpunten weer voor HCB’92. Bruni zorgde met een prachtig schot vanaf de linker opbouw voor het 20e doelpunt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Wendy. Eindstand 21-15.

De dames waren na afloop van de wedstrijd superblij. Hier en daar zijn er nog puntjes voor verbetering, maar de verdediging stond veel sterker dan normaal en de tegenstander had daar de nodige moeite mee. Dit gevoel neemt HCB’92 zeker mee naar volgende week. Dan zal de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen plaatsvinden.

Bron : HCB `92
Auteur: Marianne Stoesser