&

HCB'92 DS2 – Groesbeek Glorie DS3

HCB’92 DS2 wint van directe concurrent

Na bijna een maand niet gespeeld te hebben, ontving dames 2 HCB’92 zondag 12 maart van haar directe concurrent Groesbeeks Glorie. De wedstrijd werd eerder in het seizoen nipt verloren, waardoor HCB’92 zeer gebrand was om deze keer de punten in eigen huis te houden. Bij iedereen was bekend dat HCB’92 bij winst de laatste plaats op de ranglijst zou verlaten en zou overgeven aan de dames uit Groesbeek. Het geen uiteraard een extra motivatie was om er volop tegenaan te gaan.

HCB’92 schoot uit de startblokken en kwam al snel op een 3-0 voorsprong doordat Mandy van Abeelen (2x) en Daniëlle Troeijen het net wisten te vinden. Na een afstandsschot van Groesbeeks Glorie was het Judit Bànyai met een doelpunt vanaf de opbouwpositie, waarmee ze de stand op 4-1 bracht. Na een doelpunt van Groesbeek was het wederom Judit die scoorde, waarna Janneke Eijkemans zichzelf vrijspeelde op de cirkel en ook doeltreffend afrondde. Door dit doelpunt bracht Janneke de stand op 6-2. Groesbeeks Glorie wist vervolgens te scoren vanuit de linkerhoek, maar zij konden de achterstand niet terugbrengen. Het was namelijk Annemarie Sens die scoorde vanuit de rechterhoek. Wederom vanuit een afstandsschot wist Groesbeeks Glorie een doelpunt te zetten, waarna Mandy nogmaals wist te scoren. Dit doelpunt van Mandy kwam voort uit een zogenoemde ‘oktober-wissel’. De stand was inmiddels 8-4. Aangezien er 12 doelpunten waren gevallen in de eerste vijftien minuten kon het toegestroomde publiek zich opmaken voor een doelpuntrijk vervolg. In deze fase vielen aan beide zijden treffers. Groesbeek vanuit de hoek, waarna Manon Vriens werd vrijgespeeld in de rechterhoek en knap doeltreffend afrondde middels een stuitbal. De welverdiende rust was in zicht, toch probeerde beide partijen nog alles op alles te zetten om de laatste doelpuntjes in de eerste helft mee te pikken. Deze inzet resulteerde in een break-out van beide kanten. Voor dames 2 van HCB’92 was het wederom Judit die het net wist te vinden. Met dit doelpunt kwam er een ruststand op het scorebord van 12-7.

In de rust van deze wedstrijd prees coach Kees van Veen de inzet van het team. Door zowel de coach als door enkele speelsters werden er enkele verbeterpunten aangereikt en tips gegeven voor zowel in de aanval als in de verdediging. Alwaar HCB’92 in sommige andere wedstrijden in het begin van de tweede helft het laat afweten, gebeurde juist in deze wedstrijd het tegenovergestelde. Net als in het begin van de eerste helft begonnen de Boxtelse dames voortvarend aan het laatste halfuur van de wedstrijd door drie doelpunten achter elkaar te scoren. Net als in de eerste helft waren het de schutters Annemarie, Judit en Mandy die het net wisten te vinden en de voorsprong voor dames 2 vergrootte naar 15-7. Deze mooie reeks aan doelpunten werd onderbroken door een doelpunt van Groesbeeks Glorie, maar de dames van HCB’92 waren niet van de wijs te brengen. Na een tegendoelpunt werden alle zeilen bijgezet om meer doelpunten te maken om zodoende de voorsprong te verruimen. Manon wist wederom te scoren en door een fout van de Groesbeekse verdediging kreeg Janneke een penalty mee. Deze uitgelezen mogelijkheid werd door Susan van den Berg benut, waarmee ze de stand op 17-8 bracht. Voor het eerst in de wedstrijd wisten de dames uit Groesbeek tweemaal achtereenvolgens te scoren na twee goed opgezette vrije worpen. Met een stand van 17-10 waren er nog tien minuten te spelen. Ondanks dat het een onoverbrugbare achterstand leek voor Groesbeeks Glorie bleef iedereen zich volledig inzetten en werd er geen gas teruggenomen. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd, maar er werd ook zeer goed verdedigd. Het slotakkoord was voor HCB’92 en met name voor Mandy die met een afstandsschot de eindstand op 18-10 bracht. Met blijdschap werd deze derde overwinning van het seizoen ontvangen. Met vechtlust heeft HCB’92 deze wedstrijd verdiend gewonnen en zodoende de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Na deze overwinning kon dames 2 gaan genieten van het mooie zondagmiddagzonnetje en alvast vooruitkijken naar de volgende wedstrijd, want deze overwinning smaakt naar meer!

Auteur: Danielle Troeijen