&

HCB`92 DS2 - Acritas DS1

HCB`92 dames 2 boekt nederlaag tijdens thuiswedstrijd

De handbalvrouwen van H.C.B.’92 hebben zondag 4 december in Sporthal de Braken met 5 – 12 verloren tegen de dames van Acritas uit Bakel. Na het eerste fluitsignaal stonden beiden teams meteen scherp. Er werd goed verdedigd aan weerskanten zodat er de eerste 5 minuten geen goals vielen. Acritas wist vanuit de hoek door te breken en scoorde hieruit. HCB’92 reageerde hier snel op zodat Hèlen Berkelmans vrij werd gespeeld vanuit de hoek en de stand gelijk trok. Door een snelle aanval van de tegenstanders werd het 1 -2. H.C.B.’92 had de defensie sterk staan waardoor er een gele kaart viel maar de stand bleef gelijk oplopen. Vanuit een vrije worp, waarop afgelopen donderdag bij de training nog extra was geoefend, scoorde Danielle Troeyen. Acritas wist nog twee keer het net te vinden en gingen de Boxtelse dames met 3 – 5 de rust in.

H.C.B.’92 begon opgewekt aan de tweede helft. Gezien het spelpatroon van eerste 30 minuten wisten de gastvrouwen wat hen te doen stond, de verdediging dicht houden en meer kansen creëren tijdens de aanval. Maar helaas werd er echter slordiger overgespeeld als in de eerste helft. En ook gingen de Bakelse meiden een tempo hoger spelen. Voordat wij weer goed in de wedstrijd kwamen was het echter al 3 – 9. Gitte Vanhout werd flink aangepakt tijdens een aanval waardoor HCB’92 een penalty kreeg. Susan Ruijs verzilverde deze goal. Bijna op het eind scoorde Danielle Troeyen nogmaals uit een 9 meter worp en werd de eindstand op het scorebord 5 – 12.

Auteur:  Mary Swinkels