&

Habo'95 DS3 –  HCB'92 DS2

HCB’92 DS2 is de kampioen niet de baas

HCB’92 speelde zondag haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen, uit in Boekel. Tegenstander Habo’95 was al enkele weken geleden, met ruime afstand van andere teams uit de poule, kampioen geworden dus HCB’92 was voorbereid op een pittige wedstrijd.

De eerste 5 minuten waren er kansen voor Habo’95 maar wisten niet te scoren. Judit Banyai opende de score voor HCB’92 en in dezelfde minuut reageerde Habo’95 hierop. In het begin van de wedstrijd stond de verdediging nog goed bij HCB’92 zodat er geen tegen doelpunten vielen maar in de aanval wilde het niet echt lukken voor de Boxtelse dames. Habo’95 scoorde vanaf afstand de 1-2 waarna meegereisde A junior Bruni van de Biggelaar een mooie stuitbal maakte die in het net belandde. Na ongeveer een kwartier spelen zette Habo’95 er een tandje bij, gingen 5 – 1 verdedigen, waar H.C.B. ’92 moeite mee had, en ze gingen sneller spelen. Hierdoor vielen de nodige afstandsschoten in het doel van HCB’92 waarbij er een gat werd geslagen. Habo’95 bleef snel omschakelen en HCB’92 was steeds te laat terug om de verdediging op tijd te organiseren. Door een foute verdedigingsovertreding  op Danielle Troeijen kreeg  HCB’92 nog een penalty mee, maar ook die werd niet verzilverd en was de stand in de rust 11-3.

In de rust werd besproken wat te doen om Habo’95 enigszins af te remmen, in de aanval de bal langer in het spel houden en al vanaf de middellijn tegenaanval proberen te onderscheppen. Met deze opdracht ging HCB’92 de tweede helft in. Door 3 snelle breaks van Habo’95 bouwden ze hun voorsprong uit. HCB’92 probeerde de bal langer rond te laten gaan, hiervoor floot de scheidsrechter ook enkele malen af voor tijdspel, en nog was het onvoldoende om de thuisploeg af te stoppen. Door het snelle spel van Habo’95 speelde de vermoeidheid op en ook de concentratie viel weg. Toch bleef HCB’92 knokken voor ieder doelpunt en was het nog tweemaal Judit die van afstand de bal in de kruising wist te leggen. Een tweede penalty van HCB’92 werd andermaal gestopt door de jeugdige keepster van Boekel. Habo’95 liet zien waarom dit team overtuigend kampioen is geworden en bleef tot de laatste seconde breaks lopen . Eindstand 27-5

Auteur: Mary Swinkels