&

Groesbeekse Glorie DS3 –  HCB'92 DS2

HCB`92 DS2 komt tijd tekort tegen Groesbeekse Glorie DS3

Op zondag 27 november ging Dames 2 richting Groesbeek voor een sportieve partij tegen Groesbeeks Glorie DS3. Bij aanvang van de wedstrijd was er geen scheidsrechter aanwezig. Iemand uit het publiek, een oud-scheidsrechter, werd bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten. Na overleg met beide teams werd dit goedgekeurd. Toen kon er eindelijk gespeeld worden!

De eerste twee goals waren voor de dames uit Groesbeek. Maar toen zag Hèlen Berkelmans haar kans om vanuit de hoek te scoren en werd de stand 2-1. Na een doelpunt van de tegenstander door de benen van de keeper Mary Swinkels was Janneke Eijkemans uit op revanche. Vanaf de cirkel wist zij de stand naar 3-2 te brengen. Daarna volgden een reeks doelpunten van de thuisploeg, een penalty en afstandsschoten. Wendy Schoenmakers bracht hier verandering in. Vanuit de linkeropbouw maakte ze een doorstart, wist ze het gat te vinden en scoorde ze het derde doelpunt voor HCB’92. De middenpositie van Groesbeeks Glorie wist steeds met afstandsschoten te scoren en HCB’92 had hier geen antwoord op. De stand was inmiddels 9-3 toen Wendy vanuit de hoek wist te scoren. Ook veroorzaakte zij een penalty, die Susan van den Berg vervolgens scoorde. Wendy wist nogmaals vanuit de opbouw te scoren en na een gestopte penalty van Janneke ging HCB’92 de rust in met een achterstand van 10-6.

In de rust werden de dames bemoedigd door coach Kees van Veen. De dames waren goed bezig, maar rugdekking en aansluiten in de verdediging bleef belangrijk. Helaas opende de Groesbeekse dames de scoren na de rust door een penalty te benutten. Daarna was het de beurt aan Nonja van de Langenberg. Zij maakte een dreiging vanuit de hoek die de verdediging op het verkeerde been zette, waardoor ze zelf kon scoren. Op de afstandsschoten en de snelle breaks van de tegenstander had HCB’92 geen antwoord. Een penalty voor HCB’92 werd helaas gestopt. De stand was inmiddels 13-7 toen Hèlen weer vanuit de hoek wist te scoren. Na een doelpunt van de tegenstander wist ook Janneke wederom te scoren wat de stand op 14-9 bracht. De laatste minuten van de wedstrijd kwam HCB’92 echt op dreef. Hèlen wist tot twee keer toe te scoren vanuit de linkerhoek. Links bleek een goede scoringspositie, want ook Wendy wist hier te scoren. De eindstand van deze sportief gespeelde pot was 16-12. HCB’92 had in deze gelijkwaardige wedstrijd niet altijd het geluk aan haar zijde, en ook de keepster van tegenstander was regelmatig een sta-in-de-weg door haar uitstekende keeperskwaliteiten. Ondanks het overwicht in laatste fase van de wedstrijd duurde voor HCB’92 het net 10 minuten te kort om de stand recht te trekken…

Auteur: Marianne Stoesser