&

Bouwcenter HVW DS3 - HCB`92 DS2

HCB`92 DS2 laat kansen onbenut tegen Bouwcenter HVW DS3

Zaterdagavond 8 oktober speelden  de dames van HCB'92 in Wanroij hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. Door de nodige afmeldingen uit het team werd er beroep gedaan op enkele meisjes van de A-jeugd die heel verdienstelijk hun aandeel hebben geleverd.

Meteen vanaf het begin was het opletten voor de dames uit Boxtel want de eerste aanval van HVW leverde  al direct het eerste doelpunt op. Door de gemengde samenstelling was het zoeken naar elkaar waardoor de aanval  niet altijd vlotjes liep. Toch wist HCB´92 ook te scoren via Hèlen Berkelmans. Zij scoorde vanuit de break out. HCB’92 keek echter weer snel tegen een achterstand aan door meerdere doelpunten van de linker opbouwspeelster van HVW. Zij was zo groot dat ze bijna niet te stoppen was. HCB’92 moest het deze wedstrijd  zonder haar coach doen. Onderling werden er aanwijzingen in het veld aan elkaar gegeven. In aanval werden de A-speelsters Gitte Vanhout, Liza van Rooij en Manon Foolen goed in positie gezet door de ervaren kern van het team en hierdoor kon de jeugd  ook doeltreffend  zijn. Keepster Mary Swinkels zorgde ervoor dat de achterstand minimaal bleef door een 7 meterworp te stoppen. Liza van Rooij gaf HCB'92 weer moed door steeds de stand bijna gelijk te trekken via een mooi schot vanaf de cirkel, een schot vanuit de hoek en een goed genomen vrije worp. De Boxtelse dames gingen de rust in met 9-8

In de rust werd besproken dat HCB'92 iemand op de lange opbouwster van HVW zou zetten omdat zij het spel bepaalde. Door Manon Foolen in de mandekking te zetten op de veel scorende lange tegenstandster, werd haar zowat de restende speelminuten de mogelijkheid om op goal te schieten ontnomen. Dit was de verdienste van Manon, de enkele keer dat ze wel scoorde, zat Manon op de wisselbank. Door deze wijziging In de verdediging  van HCB’92 was het even wennen want er moest nu meer geschoven worden, wat niet altijd werd gedaan. HVW nam in de  eerste minuten  van de tweede helft afstand, want ook andere dames bleken een aardig schot te hebben.  Al snel keken de Boxtelse dames tegen een achterstand van 15-8 aan. Via een mooie sper op de cirkel van Susan van de Berg wist Hèlen opnieuw te scoren. Vanuit linker opbouwpositie maakte Susan een treffer door in de rechterbovenhoek te schieten. De opgelopen achterstand zo kort na rust was niet meer goed te maken. HCB’92 had haar avond niet, de vele kansen die niet omgezet werden in doelpunten was de grootste reden waardoor de aansluiting niet meer gemaakt kon worden. Het was een leuke sportieve wedstrijd maar helaas trokken de dames uit Boxtel aan het kortste eind. Eindstand 18-11

Auteur: Susan van den Berg