&

Acritas DS1 - HCB’92 DS2

HCB’92 DS2 kan tegenstander Acritas DS1 niet afstoppen

In Bakel stond zondagmorgen 19 maart de wedstrijd tussen eerste damesteam van Acritas tegen DS2 van HCB’92 op programma. In dezelfde sporthal als de D-jeugd die ervoor hun wedstrijd tegen dezelfde vereniging speelde. Op papier behoorlijk verschil tussen beide teams want Acritas staat tweede in de competitiepoule en HCB’92 op plaats 10.

Met al wat voorkennis vanuit de eerdere ontmoeting dit seizoen, startte HCB’92 meteen met mandekking op een speelster van Acritas die normaliter veelvuldig scoort. Deze verdedigingsvorm werd de gehele wedstrijd toegepast. In de eerste fase van de wedstrijd hielden de teams elkaar in evenwicht. Aan beide kanten werd er gescoord. Acritas had drie opbouwers die doeltreffend waren en ook vanuit de hoeken lukte het om te scoren, dus 1 speelster uitschakelen was onvoldoende.  Met enkele afstandsschoten nam de thuisploeg wat afstand. De scheidsrechter had beslissingsmomenten die meer in het voordeel waren voor Acritas dan voor de Boxtelse dames. Teneinde van de eerste 30 speelminuten stond er een stand van 10-5 op het scorebord. De HCB’92 doelpunten kwamen voort uit 3 penalty’s die genomen waren door Danielle Troeijen, KimTerborg en Judit Bànyai, en laatstgenoemde had in eerste helft ook nog 2 andere mooie treffers.

Acritas, gesterkt door de voorsprong, ging tweede helft ongehinderd verder. De Boxtelse verdediging kon de Boekelse dames niet afstoppen. HCB’92 kwam zelf lang niet tot scoren, terwijl het ene na het andere doelpunt voor Acritas viel. Bij een tussenstand van 18-5 werd er een overtreding gemaakt op Judit wat een strafworp opleverde voor HCB’92 en een tijdstraf voor speelster van Acritas. In dezelfde minuut ging de verdediging van Acritas nogmaals in de fout wat wederom bestraft werd met een 2 minuten tijdstraf. Ondanks dat Acritas maar met 4 speelsters in de aanval kon gaan, lukten het hen om een doelpunt te maken. HCB’92 was inmiddels allang gebroken maar probeerde nog de wedstrijd tot een goed einde te brengen, Judit was net als in eerste deel driemaal trefzeker en ook Ellen Persoons pikte haar goaltje mee. Uiteindelijke eindstand werd 23-09 voor Acritas.

Auteur: Hèlen Berkelmans