&

Olympia'89 DA1 - HCB`92 DA1

HCB’92 A-jeugd met een speelster minder goed partij geboden

Zondagochtend 22 januari vertrok de A-jeugd met publiek naar Oss om een wedstrijd te spelen. Dit keer met alleen maar eigen speelsters, want invallers moesten met eigen team tegelijk een uitwedstrijd spelen en dus kwam de A-jeugd één speelster te kort.

HCB’92 moest haar krachten goed verdelen. Voor de wedstrijd was besloten dat keepster Manon Foolen af en toe mee naar voren ging in de aanval zodat HCB’92 niet iedere keer in ondertal stond. Het begin verliep stroef en de tegenstanders konden er een aantal keer doorkomen. Gitte van Hout was de eerste van HCB’92 die scoorde vanuit de hoek en het meegereisde publiek zette de wave in, wat ze iedere keer deden als de Boxtelse meisjes scoorden. Voor de rust wist ook Bruni v/d Biggelaar nog te scoren met een afstandsschot net over het hoofd van de keepster heen. De ruststand was 12-2 in het voordeel van Olympia’89.

Gitte was degene die de tweede helft opende vanuit haar favoriete hoek. Daarna kreeg HCB’92 een doelpunt tegen doordat haar keepster eruit kwam om een speelster van thuisploeg te verdedigen die al bij HCB’92 aan de cirkel op de bal stond te wachten. HCB’92 kreeg een penalty mee en die werd benut door Liza van Rooij. Liza wist nog een keer te scoren door in de hoek goed door te gaan. Ondanks goed verdedigen van Bruni kreeg ze twee minuten en stonden er nog maar vier speelsters van HCB’92 in het veld. In de Boxtelse verdediging was het duidelijk merkbaar dat ze een speelster te kort kwamen, want hierdoor kon er niet goed en op tijd rugdekking aan elkaar gegeven worden. Ook de afspraak dat de hoeken voor keepster waren, was het toch lastig om die maar te laten schieten, want de vechtlust was er wel degelijk om zoveel mogelijk ballen tegen te houden. Gitte kwam in de hoek nog twee keer mooi voorbij haar directe tegenspeelster. De eindstand was 24-7 voor Olympia’89.

Auteur : Manon Foolen