&

MBDE/De Sprint D1 - HCB`92 D1

HCB `92 D-jeugd goede wedstrijd tegen MBDE/De Sprint D1

Afgelopen weekend speelde de D-jeugd op zondag 9 oktober hun uitwedstrijd tegen MBDE/De Sprint. Iets later dan afgesproken tijd vertrokken, want er moest even gewacht worden om met een compleet team af te reizen. Ze kwamen net op tijd in Deurne aan, de wedstrijd begon om klokslag 11.00uur.

In het begin ging het mooi gelijk op. Het thuisspelende team opende de score, maar Jorien Strik maakte voor HCB´92 de eerste gelijkmaker 1-1. Het spel ging op en neer, de beide teams waren aan elkaar gewaagd.  MBDE/ De sprint kwam weer op voorsprong, die door Tess Berkien  teniet werd gedaan, 2-2. Meteen hierna scoorde  Tess nog een keer  waardoor HCB´92 de leiding nam met 2-3. In deze fase van de wedstrijd had HCB´92 de zwakke plekken gevonden in de verdediging van hun tegenstander en door scores van wederom Tess en Jorien en Waud Berkien werd er een kleine voorsprong genomen van 3-6. Hierna verslapte het spel van HCB´92 zowel verdedigend als aanvallend  waardoor MBDE/De Sprint weer de rollen omdraaiden en met 8-6 de rust in gingen.  HCB´92 werd in de rust door coach Bart van den Langenberg weer op de rail gezet en de Boxtelse jeugd ging er weer flink tegenaan. Ondanks nog een paar tegentreffers lieten ze hun kopjes  niet hangen.

Het ging gelijk op, steeds wordt er aan beide kanten gescoord, zo maakte Ive van den Langenberg met een mooi  lopje over de keeper heen  er 11-9 van. MBDE/De Sprint wist toch weer een paar doelpunten te maken maar zo ook HCB´92, Bart Strik was tweemaal achter elkaar trefzeker en ook Ive schreef er nog eentje op haar naam. Met nog een paar minuten op de klok was de stand 13-12 in het voordeel van MBDE/De Sprint en helaas ging HCB´92 te gehaast spelen waardoor het balverlies de laatste treffer opleverde. Eindstand 14-12. Op het laatst van de wedstrijd  was te merken dat HCB´92 zonder wisselspeler net te kort kwam en door vermoeidheid net niet de winst kon pakken, toch met tevreden gevoel naar huis want ze hadden een geweldig spannende en goede wedstrijd  gespeeld.

Auteur : Bart van den Langenberg