&

HCB'92 E1 – Mixed-up E2

Winst voor meisjes HCB'92 E1

De meiden hadden zaterdag 11 maart er zin in. Vorige wedstrijd in Made tegen Mixed-Up E2 was een spannende pot geweest die HCB’92 nipt verloor met 6-5. Dus er werd weer een gelijkwaardige wedstrijd verwacht. En dat kwam uit. Eerste helft stond Denise Steenbakkers in de goal. De Boxtelse achterhoede stond goed. Vanaf de middellijn werd omgedraaid en verdedigd.

In de aanval werd geprobeerd om het veld breed te houden en er werd zonder bal gelopen en de gaten gezocht. Mixed-Up moest hard ingrijpen om de aanvallen tegen te houden. Wat na een vrije worp het eerste doelpunt opleverde doordat Jara Schoenmakers direct naar de ingestarte Fanni Török speelde die scoorde. Niet veel later kon Mixed-Up de gelijkmaker scoren. Met een beetje geluk, want keepster Denise raakte de bal nog aan met haar vingertoppen. HCB’92 liet zich niet tegenhouden en wist via Fanni en Jara nog 2x te scoren en naar 3-1 uit te lopen. Mixed-Up gaf niet op en bleef de verdediging van HCB’92 bezig houden. Nog voor rust konden zij terugkomen tot 3-3. Waarbij keepster Denise bij de laatste goal pech had omdat deze via haar hoofd er alsnog inging.

De meiden van HCB’92 waren gedreven om niet te verliezen, sommige hadden zelfs eigenlijk geen tijd om te wisselen. Maar ook Mixed-Up had geen zin om te verliezen. Dus het werd spannend. Het lukte beide teams niet om tot scoren te komen. In de aanval werden een paar mooie combinaties gemaakt o.a. met de goed vrijlopende Denya Schimmel en instartende Fanni en Denise. Jara bleef fanatiek het duel opzoeken. De bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen. Het duurde dan ook zeker 12 minuten voordat er in de 2e helft gescoord kon worden. Jara kon via links voor HCB’92 de 4-3 op het scorebord laten bijschrijven. Met nog 8 minuten op de klok probeerden HCB’92 haar voorsprong van 1 punt te behouden. Er werd nog fanatieker verdedigd door de thuisploeg. Denya, Denise en Jara konden een aantal keer al net over de middellijn de bal onderscheppen. En Sanne Schellekens wist met goede aanwijzingen van Fanni haar tegenstander van de bal af te houden. Die paar keer dat Mixed-Up op goal kon gooien stond keepster Robi Schoenmakers goed in de weg. Lenne van den Langenberg, die voor de zieke Yasmine Steenbakkers was ingevallen, zorgde er de hele wedstrijd voor dat ze het veld breed hield en aanspeelbaar was. Er werd aan beide kanten niet meer gescoord in de slotfase. Waardoor de hardwerkende meiden van HCB '92 E1 een mooie 4-3 overwinning tegen Mixed-Up E2 pakte.

Auteur :coach Wendy