&

HCB'92 DC1 – Habo'95 DC3

HCB’92 C-jeugd niet scherp genoeg in tweede helft

Zaterdagochtend om 10.55u moest HCB’92 tegen HABO’95. Na vorige week in Boekel verloren te hebben van het tweede C-team van deze vereniging, kwam nu het derde team op bezoek die ook in dezelfde poule zit.  De wedstrijd begon goed en al snel maakte Veerle van Abeelen het eerste doelpunt voor HCB’92. Vrij snel maakte Habo’95 ook een doelpunt. Veerle speelde zichzelf goed vrij en maakte weer een goal. Habo’95 kreeg de smaak te pakken en scoorde tweemaal. Het stond nu 2-3.  Veerle maakte haar derde van de wedstrijd, maar snel kwam er een reactie van de bezoekers. Doordat Veerle op de grond werd geduwd, kreeg HCB’92 een penalty. Lieke van Rooij nam hem en maakte er 4-4 van. Kort daarna kwam Anouk Schellekens tot scoren waardoor de stand 5-4 werd. In de laatste minuut van de 1e helft maakte Habo’95 nog een goal. De ruststand was 5-5.

Na de rust ging Habo’95 in de aanval en scoorde. Anouk Schellekens liep een break-out en maakte er 6-6 van. Niet kort daarna maakte Anouk Foolen een goal. Habo’95 reageerde hier weer op, en al snel was het 7-7.  Ondanks de gelijke stand kwam er een moment in de wedstrijd waarbij het spel bij HCB’92 niet meer goed liep.  De bal werd te nonchalant overgespeeld en dit zorgde voor veel balverlies. Ook vielen er gaten in de verdediging. Habo’95 maakte hier dankbaar gebruik van  en nam een kleine voorsprong naar 8-10. In een korte opleving maakte Anouk Schellekens nog een doelpunt. Daarna had Habo’95 het betere van het spel waardoor HCB’92 het eigenlijk kwijt raakte. Binnen mum van tijd had de meisjes uit Boekel een marge van vijf punten opgebouwd, 9-14. De laatste minuut maakte Anouk Schellekens haar vierde, en laatste, doelpunt van de wedstrijd.  De eindstand werd 10-14.

Bron : HCB `92
Auteur: Anouk Hermans