&

HCB'92 DA1 - H.C.G. DA1

HCB’92 A-jeugd verliest ondanks goede wedstrijd tegen HCG

Op vroege zondagmorgen 18 december stond er een thuiswedstrijd op het programma. HCG uit Geldrop was de tegenstander, een team waar HCB'92 eerder dit seizoen met flinke cijfers van had verloren. Meisjes-A waren daarom extra  gemotiveerd, want het moest deze keer helemaal anders verlopen. Het begin ging echter wat stroef en HCB'92 kwam al gauw achter te staan met 0-8. Manon Foolen heeft ondanks enkele keren balverlies 3 aanvallen achter elkaar weten te stoppen.

Het was Veerle van Abeelen die de eerste goal wist te maken voor HCB’92. Dit was meteen de ruststand 1-8 in het voordeel van HCG. Na de rust ging Veerle keepen. De eerste goal in de tweede helft was voor HCB'92. Het was Bruni vd Biggelaar die mooi vrij kwam op de cirkel en de bal laag in de goal wist te scoren. Het balverlies van HCB'92 werd afgestraft door middel van een break-out. Liza van Rooij wist zich vrij te spelen op de cirkel en maakte de stand 3-9. Daarna was het 2 keer HCG die door de Boxtelse verdediging heen wist te komen. Toch wist HCB'92 ook te scoren. Manon Vriens die mooi werd vrijgespeeld in de hoek. Door goed doorgaan van HCB'92 werd er een penalty gegeven. Manon Foolen miste de penalty en maakte het goed door de bal op te vangen en in het doel te schieten. De laatste goal was voor HCG. De eindstand 5-12 in het voordeel van HCG. De meiden hebben een lekker pot gehandbald en de coach was super trots. Veerle en Manon Foolen hebben lekker staan keepen en de verdediging stond goed.

Auteur: Gitte Vanhout