&

MBDE/De Sprint DS4 - HCB` 92 DS1

HCB’92 Dames 1 verliest beladen wedstrijd MBDE/De Sprint DS4
:
Vooraf wetend dat tegenstander met rouwbanden zou spelen, in verband met plotseling overlijden van een teamgenoot, reisde Dames 1 zondag 9 oktober af naar Deurne. In twee verschillende zalen op hetzelfde tijdstip moest HCB´92 aantreden, ook de D-jeugd speelde tegen MBDE/De Sprint.

Na begroeten, en 1 minuut stilte uit respect voor hun overleden maatje, begonnen de dames uit Deurne al snel met een voorsprong.  De eerste vijf minuten moesten alle speelsters, gezien de omstandigheid, in het spel komen. Miranda van Engelshoven maakte voor de Boxtelse dames door middel van een goede wissel de eerste tegentreffer. Hierna volgde een hoekwissel door goed samenspel van Mandy van Abeelen en Janneke Eijkemans, die mooi werd afgesloten door Mandy. Het was een wedstrijd waarin HCB´92 elkaar niet altijd konden vinden,  door foute afspeelpasses, leidde dat tot balverlies en volgden er snelle tegenaanvallen. De gastvrouwen maken hiervan dankbaar gebruik en konden hun voorsprong uitbouwen. Schoten vanaf 10-12meter afstand van de goal die loepzuiver de kruising in vlogen, daar had invalkeepster Mary Swinkels  en haar verdediging geen antwoord op. Uiteindelijk wist Janneke via de linkerhoek een gaatje te vinden om zo weer wat dichterbij te komen.

Er volgde nog een penalty die helaas werd tegen gehouden door de keepster van Deurne. De tussenstand op slag van rust was 11-3. Het coaching duo Martin van Nunen en Mirjam van Weert gaven de nodige aanwijzingen  met als doel in de tweede helft meer pit te tonen en een sterkere verdediging neer te zetten dan in de eerste helft. Door middel van een 5-1 verdediging aan Boxtelse kant werd er beter verdedigd waardoor de kansen voor MBDE/De Sprint om te scoren geringer werden. De scheidsrechter gaf HCB´92 een penalty voor een overtreding in negen meter gebied, die goed benut werd door Inge van Drunen. Daarna kwam Mandy weer in actie met haar mooie afstandsschoten. Via een in startende beweging vanuit de linker opbouwpositie  maakte Miranda nog een doelpunt. Beetje bij beetje werd de schade wat minder.  HCB´92 kon de opdracht van de coach niet volledige tweede helft volhouden, er werd in laatste fase van de wedstrijd niet meer goed geschoven in de verdediging en daarnaast waren de Boxtelse dames te laat terug om de tegen aanvallen te keren. Er waren nog enkele treffers te noteren voor HCB´92 doordat Inge , Mandy en nog een penalty achter de keepster van MBDE/De Sprint in het net vielen. De uiteindelijke eindstand werd 19-9 in het voordeel van Deurne.  In de nabespreking heeft Dames 1 van HCB´92 enkele leermomentjes doorgenomen, hier wordt de komende weken extra aandacht aan besteed in de training zodat als de return plaatsvindt HCB´92 meer tegenstand kan bieden