&

Lido DS1- HCB`92 DS1

HCB’92 langzaam op gang in eerste wedstrijd na de winterstop

Zondag 8 januari startte het tweede gedeelte van het seizoen voor de dames van HCB’92. De Boxtelse dames moesten richting Heeze om het op te nemen tegen Lido. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Nonja van de Langenberg opende de score door gebruikt te maken van een gezette sper door Annemarie Sens. Vervolgens wist ze de verdediging nogmaals te passeren middels een schijnbeweging. De tegenpartij liet ook direct van zich horen, door snel samenspel en mooie combinaties raakten ze meerdere malen het doelnet. De Boxtelse dames hadden hier geen antwoord op. Het leek wel of de dames nog vakantie hadden, de felheid miste, penalty’s werden niet benut en er was regelmatig balverlies. Miranda van Engelshoven wist van afstand nog de doelvrouw door een stuitbal te passeren, maar de dames van Lido liepen verder uit tot 8-3. In de laatste vijf minuten van de eerste helft benutten Inge van Drunen, Mandy van Abeelen en Annemarie Sens alle drie nog een kans wat de ruststand op 10 – 6 bracht.

In de rust spraken de coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert hun onvrede over het spel uit. Na enkele tips en aandachtspunten startte de dames de tweede helft met goede moed. De felheid was weer terug en door snelle aanvallen die mooi werden uitgespeeld, scoorden Mandy en Janneke Eijkemans allebei een doelpunt. Bij beide aanvallen moest ook een speler van Lido het veld met 2 minuten tijdstraf verlaten. De wedstrijd ging nu gelijk op, Lido wist te scoren maar de dames van HCB’92 wisten de doelvrouw ook te passeren, Miranda middels een schijnbeweging en Hèlen Berkelmans met een break out. Janneke wist wederom een penalty bij de scheidsrechter te ontfutselen en deze werd verzilverd. De dames uit Boxtel hebben een mooie tweede helft laten zien, maar helaas konden ze de achterstand niet wegpoetsen. Aan het einde van de wedstrijd liet het scorebord een score van 15 – 11 zien en bleven de punten in Heeze.

Programma HCB '92  14-16 januari 2017