&

HCB'92 DS1 –  PSV Handbal DS4

PSV maatje te groot voor HCB’92

Zondag 26 maart klonk het fluitsignaal als startsein van de een na laatste wedstrijd van het zaalseizoen. De Boxtelse dames namen het in eigen huis op tegen PSV Handbal. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De eerste vijf minuten waren de teams nog druk bezig met alles organiseren in het veld.  PSV wist na enige tijd de score te openen. Judit Bànyai had hier direct antwoord op, na de rechteropbouw te hebben gepasseerd knalde ze de bal langs de oren van de doelvouw. De tegenpartij liet ook meteen weer van zich horen, door snel samenspel raakten ze meerdere malen het doelnet. HCB’92 reageerde sterk en wist de voorsprong van de tegenpartij terug te brengen naar 1 doelpunt verschil. Inge van Drunen showde meerdere malen haar ouderwetse onderhandse afstandsschot, Mandy van Abeelen wist medespeelsters vrij te spelen en zelf een doelpunt te maken en Gitte Vanhout passeerde vanuit de hoek de Eindhovense keepster. Daarnaast stopte de doelvrouw van HCB’92 Mary Swinkels een penalty en dat bracht de ruststand op 6-7.

In de rust gaven de coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert het team enkele tips voor de tweede helft. Mooie combinaties werden opgezet door HCB’92 waar verschillende doelpunten uit voort kwamen. Nonja van de Langenberg werd regelmatig vrij gespeeld in de hoek en wist de bal in de goal te leggen. De tegenpartij was echter ook sterk en door enkele lange dames in hun verdediging konden ze de bal regelmatig onderscheppen en stonden ze steeds enkele punten voor op de Boxtelse dames. Aan beide zijden werden veel doelpunten gemaakt. Liza van Rooij wist na een onderschepping vrij te komen op de cirkel en Manon Foolen liet een prachtige schijnbeweging zien en zo verhoogden ze allebei de score. In de laatste minuten van de tweede helft verzilverde van Drunen nog een penalty. Aan het einde van de wedstrijd liet het scorebord een score van 15 – 21 zien in het voordeel van de dames van PSV.

Uitslagen 18-21mrt:
HCB'92 E1   GHV E1    03 - 09
HCB'92 D1   Helios'72 D3  03 - 06
HCB'92 DC1   Habo'95 DC3      10 - 14
HCB'92 DA1   Olympia'89 DA1 09 - 13
HCB'92 DS1   PSV Handbal DS4 15 - 21
HCB'92 DS2   MHV'81 DS3   21 - 15