&

HCB'92 DS1 - MBDE/De Sprint DS4

Wederom verlies Dames 1 HCB’92

De Boxtelse dames moesten het zondag 15 januari  thuis opnemen tegen MBDE/De Sprint uit Deurne.  De Sprint opende de score vanuit het midden. Vanuit de rechterhoek trok Nonja van de Langenberg de score weer gelijk. Door een onderschepping en een daaropvolgende break bracht Hèlen Berkelmans de stand op 2-1. Het bezoekende team antwoordde direct door de linkerhoek goed vrij te spelen, een break, een goede sper op de cirkel en een schot van de linker opbouw. Janneke Eijkemans kreeg een penalty toebedeeld die door Annemarie Sens werd benut. Voor de rust kreeg De Spint nog twee penalty’s die in doelpunten werden omgezet. HCB’92, in de persoon van Annemarie, wist nog twee goals te scoren waarmee de ruststand werd bepaald op 5-7.

In tweede helft kon HCB’92 het tij niet keren, net als in het eerste gedeelte van de wedstrijd waren er de nodige kansen, maar die werden niet verzilverd. De Boxtelse dames konden het getoonde spel niet de volledige wedstrijd volhouden. Er was veel balverlies en de verdediging stond ook niet meer zo scherp als in de eerste helft. Miranda van Engelshoven wist nog tweemaal het doel te vinden.  Keepster Ankie Welvaarts stopte keurig een penalty en ook de terugkomende bal werd door haar gestopt. De aanvallen van MBDE/De Spint liepen goed en ze maakten goed gebruik van de zwakkere verdediging van HCB’92. De eindstand werd bepaald op 7-19.