&

HCB '92 DS 1 - HCG DS1

Verlies voor dames HCB’92 in eigen huistegen HCG

De dames van HCB’92 moesten het zondag opnemen tegen de dames van HCG uit Geldrop. HCB’92 ging gemotiveerd de wedstrijd in, met de ervaring uit voorgaande jaren dat HCG een sterke tegenstander is. Daarnaast begon HCB’92 de thuiswedstrijd weer met Annemarie Sens in de selectie na een lange afwezigheid vanwege haar ‘zwangerschapsverlof’!

HCG opende de score met een snelle aanval. HCB’92 wist in de beginfase de doelvrouw een aantal keer te passeren door een scherpe bal van Miranda van Engelshoven, een benutte 9-meter door Inge van Drunen en het mooi vrijspelen van Nonja van de Langenberg in de hoek. HCB’92 had erg veel balverlies en miste een scherpe afronding in de aanval, waardoor HCG steeds verder uit begon te lopen. HCB’92 moest in de verdediging ook regelmatig aan de noodrem trekken, waardoor zij verschillende penalty’s tegen kreeg. Deze combinatie maakte dat de dames van HCB’92 met een flinke achterstand de rust ingingen: 3-10.
Coach Martin van Nunen sprak de dames toe: de verdediging mocht feller en in de aanval moest er meer beweging komen. Duidelijke woorden, waardoor de dames van HCB’92 weer alert de tweede helft ingingen. De eerste treffer van de tweede helft werd gemaakt door van Engelshoven, die door middel van een één-tweetje met van de Langenberg de bal fraai in het net wist te krijgen. De aanval van de dames van HCB’92 begon beter te lopen, waardoor Mandy van Abeelen de smaak te pakken kreeg en verschillende kansen wist te benutten; 9-15. Ondanks dat er beter gespeeld werd door de dames van HCB’92, zowel in de aanval als de verdediging, waren ze ook in de eindfase niet opgewassen tegen de afstandsschoten en het soepele spel van HCG. Eindstand: 11-19.

Uitslagen afgelopen weekend 5-6nov:
Bergeijk 1 recr - HCB’92 recr  06 - 04
HCB’92 E1  - RHV E3   01 - 07
HCB’92 D1 -  Zephyr D1     06 - 09
HCB’92 DC1 - Helios’72 DC1 12 - 11
HCB’92 DA1 - Habo’95 DA3   05 - 22
HCB’92 DS2 - Helios’72 DS2  08 - 10
HCB’92 DS1 -  HCG DS1 11 - 19