&

HCB`92 DS1 - E.H.V. DS2

HCB`92 dames 1 komt weer tekort in tweede helft

Het eerste doelpunt kwam zondag 4 december op naam van de bezoekers, het tweede damesteam van EHV uit Eindhoven. HCB’92 antwoordde met een mooie onderschepping door Miranda van Engelshoven die de bal goed doorlegde op een break lopende Mandy van Abeelen. Door een goed samenspel tussen jeugdspeler Liza van Rooij en Nonja van de Langenberg, kwam Liza vrij op de cirkel en rondde keurig af wat de score weer in het voordeel van de Boxtelse dames bracht.

Annemarie Sens startte goed in waardoor Miranda de ruimte kreeg en de stand op 3-1 bracht. EHV had een zeer goede linker opbouwspeelster die twee keer de mogelijkheid kreeg en vanaf afstand kon scoren. EHV had een 5-1 verdediging staan waar HCB’92 goed gebruik van maakte. Door goede bewegingen, een benutte penalty en een goede sper van Susan van den Berg kon Miranda vier keer achter elkaar het doel vinden. Vanuit de hoek vergrote Nonja de stand naar 8-3. Een foute sper van HCB’92 bezorgde EHV een penalty die benut werd. Een schijnbeweging in de linkerhoek van Hèlen Berkelmans voegde nog een doelpunt toe voor de rust. Maar ook de hoek van de Eindhovense dames scoorde nog eenmaal voor het rustsignaal.

Na de rust startte HCB’92 niet scherp. Ze hadden op speelster met rugnummer 13 van EHV mandekking gezet in de hoop haar zo van het scoren af te houden. Helaas waren de eerste twee doelpunten in de tweede helft voor EHV.  Door een een-tweetje met Annemarie kon Miranda de score op 10-7 zetten. De verdediging van HCB’92 verslapte en er was veel balverlies. EHV maakte hier gretig gebruik van. Middels afstandsschoten, breaks en 2 penalty’s speelde ze zich naar de overwinning. Miranda kon nog twee maal scoren en Mary Swinkels stopte nog een penalty maar dat mocht helaas voor de eindstand niet meer baten.  De Boxtelse dames moesten met een 12-16 uitslag hun meerdere erkennen in EHV.

Uitslagen afgelopen weekend 03-04dec :
HCB'92 E1   RED-RAG/Tachos E2 02 - 11
HCB'92 D1   Acritas D2   06 - 14
HCB'92 DC1   Habo'95 DC2 15 - 14
HCB'92 DA1   Jupiter'75 DA1 01 - 14
HCB'92 DS2   Acritas DS1 05 - 14
HCB'92 DS1   EHV DS2 12 - 16
Programma HCB '92  10-12dec 2016: