&

HCB'92 DS1 - Bergeijk DS2

Bergeijk DS2 passeert HCB`92 DS1 in laatste minuut

In eigen huis mocht zondag 18 december het eerste damesteam van HCB’92 weer aantreden. Het tweede damesteam van Bergeijk kwam op bezoek. In principe een gelijkwaardige tegenstander dus er waren wellicht punten te pakken. Een goede verdediging neerzetten en elkaar ondersteunen dat was de opdracht waarmee HCB’92 het veld  in ging. Door enkele blessures vanuit het eigen team was DS1 aangevuld met versterking.

De wedstrijd startte al gauw met een tegengoal. HCB’92 liet het hier niet bij zitten en door middel van een ingestudeerde “oktober”wissel kon Annemarie Sens deze goed afsluiten met een lage stuitbal. Nonja van de Langenberg tekende voor de volgende treffer, zij passeerde de tegenstanders met een mooie schijnbeweging waardoor ze haar directe tegenspeelster op het verkeerde been zette. Er werd goed aangepakt in de Boxtelse verdediging. Door een snelle aanval van HCB’92, en Bergeijk nog niet klaar stond in haar verdediging, zag Janneke Eijkemans de kans om nog een punt binnen te halen. Hierna volgde verschillende goals van de tegenpartij waardoor de voorsprong van HCB’92 weg was. Halverwege eerste helft was de stand 3-5. Annemarie scoorde nog middels een mooi scherp afstandsschot. Voordat het eerste gedeelte van de wedstrijd erop zat kreeg HCB’92 een penalty mee die werd benut door Hèlen Berkelmans. De ruststand was 5-6 in het voordeel van Bergeijk. Met enkele aandachtspuntjes van coach Martin van Nunen begon HCB’92 weer vol energie aan de tweede helft.

De Boxtelse dames hadden echter een mindere  periode, ze waren elkaar regelmatig kwijt en hierdoor werd er balverlies geleden. Bergeijk greep deze fase met beide handen aan om enkele doelpunten te maken. Gitte Vanhout zag nog een mooie kans liggen in de rechterhoek die ze goed benutte door prima samenspel. Door een 9 meter wissel kon Mandy van Abeelen het net raken. Tot in de laatste minuut was het erg spannend. Nonja en Hèlen scoorden allebei en trokken daarmee de stand gelijk, maar uiteindelijk gingen de dames van Bergeijk met de winst naar huis door in de allerlaatste aanval van de wedstrijd het winnende doelpunt te maken. Eerste gedeelte van het seizoen zit erop, alle tegenstanders uit de poule zijn nu 1 keer voorbij gekomen. Er is duidelijk een stijgende lijn waar te nemen bij HCB’92 en dat maakt het tweede gedeelte van de competitie spannend, HCB’92 is klaar om binnenkort ook punten te pakken. De eindstand was 10-11 in het voordeel van Bergeijk.

Uitslagen afgelopen weekend 17-18dec :
HCB'92 E1 - Taxandria E2 01 - 18
HCB'92 D1   - Apollo D1 06 - 11
HCB'92 DC1 - Swift DC1     03 - 11
HCB'92 DA1 - H.C.G. DA1 05 - 12
HCB'92 DS1 - Bergeijk DS2 10 - 11
HCB'92 DS2 - Habo'95 DS3 07 - 21

Auteur:  Janneke Eijkemans