&

Blauw Wit DS 1 - HCB`92 DS1

HCB’92 dames1 weet niet te scoren tegen Blauw Wit

Rond het middaguur met uitstekende weersomstandigheden om een partijtje te handballen stond zondag 18 september HCB’92 in Den Bosch aan de start met 1 wissel. Een prachtig mooi blauw kunstgrasveld, waarop Blauw Wit haar tweede seizoen buitenwedstrijden speelt. HCB’92 was duidelijk niet gewend om op deze ondergrond te spelen. De dames van Blauw Wit namen vrij snel in de wedstrijd de leiding. HCB’92 creëerden in de aanval ook de nodige kansen echter kwamen niet door de Bossche verdediging heen, en de momenten dat dit wel lukte, stond de keepster van Blauw Wit op de juiste plaats. Hoog, laag, goed geplaatste schoten, ze hield alles tegen. Daarentegen vielen er wel gaten in verdediging aan andere kant en bij het rustsignaal stond er al 7-0 op het scorebord.

Tijdens de korte pauze spraken de dames van HCB’92 onderling af wat er moest gebeuren om de wedstrijd toch te kantelen ofwel zo min mogelijk schade op te lopen. Blauw Wit met 4 wisselspeelsters hadden ook hun plannetje uitgelegd en meteen vanaf middenstip was de eerste aanval direct raak.
Daarna werd het toch moeilijker om door Boxtelse verdediging heen te komen, HCB’92 bleek eerste helft nodig te hebben om onderling aan elkaars spel en ondergrond te wennen. Dames 1 van HCB’92 , die de veldcompetitie gebruiken als opwarmertje voor het zaalseizoen, moesten halverwege de tweede helft zonder wissel verder. Door een botsing met de tegenstander liep Ellen Persoons een vervelende blessure aan haar gezicht op en de resterende tijd bleef zij aan de kant. Het was een hele verlichting dat de nul van het scorebord ging door een laag afstandsschot van Mandy van Abeelen. Dit gaf HCB’92 extra energie om nog meer doelpunten te maken. In de vijf minuten na de “openings -treffer” van HCB’92 schoot achtereenvolgend  Miranda van Engelshoven en Janneke Eijkemans de tweede en derde treffer erin. Mary Swinkels hield ook weer deze wedstrijd een schot vanaf zeven meter tegen. Eindstand 12-3

Uitslagen afgelopen weekend 17-18 september:
Helios ’72 E1 - HCB’92 E1   12 - 2
Helios ’72 D2 - HCB’92 D1     18 - 9
Habo’95 DC2 - HCB’92 DC1 15 - 8
Elshout DA2 - HCB’92 DA1  11 - 5
BlauwWit DS1 - HCB’92 DS1  12 - 3