&

Recreanten HCB'92 - Bergeijk

Recreanten HCB'92 laten weer punten liggen.

Afgelopen maand  2 thuisduels, 1x onnodig verlies en 1x op de valreep een gelijkspel, stond gisterenavond, 15 november, Bergeijk 2 op de stoep. In Pius X werden de Boxtelse dames weer verslagen. Doordat HCB´92 momenteel in deze fase van de competitie geen rust in het spel kan krijgen, profiteren de tegenstanders....

HCB'92 en Bergeijk2 begonnen beiden rommelig aan de wedstrijd. Balverlies aan beide zijden, maar de daaruit voortkomende kansen werden over en weer niet benut. Karin Schoenmakers had haar dag niet in de afronding, mooie aanspeelbal op de cirkel en een fantastisch gelopen break wist ze niet te verzilveren. Uiteindelijk openden de dames uit Bergeijk de score. Wendy Schoenmakers maakte direct de gelijkmaker. De troef van Bergeijk 2 waren afstandsschoten, de Boxtelse verdediging leek op een gatenkaas, er werd niet aangesloten en uitgestapt. Ondanks goede reflexen van grieperige keepster Ankie Welvaarts reageerden Bergeijk goed op de rebounds en werd de score uitgebouwd door enkele schoten vanuit de rechterhoek. Kort voor rustsignaal kreeg HCB´92 een vrije worp toebedeeld, in plaats van de laatste seconden van de eerste helft uit te spelen, werd door een misplaatst schot de bal middels snelle uitworp van keepster weer in het spel gebracht, en maakten de gasten op slag van rust nog een goal. Ruststand 2-5.

In de pauze probeerden HCB´92 onderling elkaar te motiveren, de organisatie weer neer te zetten, met als belangrijkste taken achterin de boel dicht te houden en in de aanval meer loopbewegingen te creëren. Aanvang tweede helft kregen HCB´92 en Bergeijk 2 al vrij snel een penalty toegekend, in eerste instantie hield de doelvrouw uit Bergeijk de strafworp, genomen door Wendy, en door haar snelle reflex werd het alsnog een doelpunt. HCB´92 goalie hield haar goal wel schoon. Middels een vrije worp waarbij Mary Swinkels achter de muur plaats nam verkleinde HCB´92 de achterstand tot 1 punt verschil. Echter binnen 10 minuten herstelde Bergeijk zich en nam halverwege toch weer een voorsprong van vier goals. HCB´92 kreeg deze wedstrijd geen grip op de tegenstanders, omdat er in de verdediging slecht werd samengewerkt en dat er niet snel genoeg gereageerd werd op de uitbraken van Bergeijk. In de aanval deed HCB´92 haar best, maar de schoten werden allemaal door de keepster van Bergeijk geweerd. Op de valreep lukte het Karin en Wendy om middels een mooi een-tweetje nog een doelpuntje te maken. Bij het laatste fluitsignaal stond er 06-09 op het scorebord.

Auteur : Hèlen Berkelmans