&

Lido - HCB'92 D2

Lido te sterk voor HCB'92 D2

Afgelopen zondag, 27 september, vond de tweede veldwedstrijd plaats bij Lido. Het werd 25-17, in het voordeel van Lido. Al in de 3e minuut van de wedstrijd liet Lido zien dat ze er klaar voor waren, de 1-0 was gescoord. Maar daar liet HCB'92 het er niet bij zitten, Ellen zorgde voor een gelijke stand. Weer wist Lido het doel te vinden, maar Mandy zorgde met een lage stuitbal voor 2-2. Lido bleek met 2 linkshandige te spelen, waar HCB'92 niet op was berekend. 5-2 was de stand toen Gitte een mooi doelpunt maakte. Vanuit de linkerhoek kwam Gitte als het ware aangevlogen en zo scoorde ze het 3e doelpunt van HCB'92.HCB'92 gaf niet op. Lido bleef scoren, maar ook HCB'92 liet zien wat ze in huis hadden. Mandy zorgde door middel van 3 doelpunten, waarvan 2 penalty's, dat de ruststand beperkt bleef tot 11-6.

Na de rust wist Lido weer gelijk het doel te vinden. Maar Mandy had de smaak te pakken! Met een mooie stuitbal en een goede instart wist ze de stand te brengen tot 12-8. De linkshandige speelster van Lido bleef HCB'92 parten spelen. Zij wist wederom twee doelpunten te scoren. Laag schieten was het juiste recept voor HCB'92 om te scoren en Mandy zorgde voor het 9e doelpunt. Ook Hèlen liet het er niet bij zitten en zij bracht de stand naar 15-10. Nadat Lido twee breaks goed had afgerond, gingen ze toch de fout in. Mary was in de aanval, maar de keepster van Lido wilde haar tegenhouden. Gevolg: twee minuten tijdstraf voor de keepster van Lido en een penalty voor Mary die ze perfect plaatste! Een goed afgeronde break van Hèlen maakte de stand tot 19-12. HCB'92 doet in deze fase een aantal aanvallen, maar de keepster van Lido weet ze er allemaal uit te houden. Toch weet Manon vervolgens een 13e goal te maken voor HCB'92 door vanuit de rechterhoek te scoren. De 14e goal is voor rekening van Gitte, die een geweldige break loopt en zo de tegenpartij te snel af is.  De stand is inmiddels 25-14 en HCB'92 blijft knokken. Lido krijgt er geen punt meer in, maar HCB'92 scoort nog wel. Mandy weet weer de gaten te vinden en zorgt voor 25-15. Ook Bettine, die haar eerste wedstrijd speelde, heeft het goed door een weet de bal zo naar Manon af te spelen dat zij in een snelle aanval ook kan scoren. In de laatste minuut weet Hèlen nog met een break-out te scoren tijdens het fluitsignaal.

HCB'92 verliest helaas met 25-17 maar kijkt terug op een leuke en sportieve wedstrijd.

Bron : HCB `92
Auteur: Marianne Stoesser