&

HCB'92 DB1 – H.C.G. DB1

HCB`92 meisjes B komen te laat op gang tegen HCG

Zondagochtend 17 april moest de B-jeugd van HCB’92 thuis tegen HCG. Aan het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat HCG een maatje te groot was. De dames uit Geldrop hadden snelle aanvallen. Veerle van Abeelen was kansloos bij de vele break-outs. Toch waren er ook mooie aanvallen van HCB’92. Gitte Vanhout schreef het eerste doelpunt op haar naam, nadat ze goed doorging in de hoek kreeg ze een penalty toegewezen en deze zelf benutte. Nadat HCG weer een aantal keer had gescoord, wist Liza van Rooij goed vrij te komen op de cirkel en scoorde. Ook Anouk Schellekens maakte nog een doelpunt in de eerste helft, dit deed ze vanuit de rechterhoek. Ruststand 3-15.

Na enkele aanwijzingen in de rust begon HCB’92 goed aan de tweede helft. HCB’92 stond beter haar mannetje, echter wederom een aantal snelle aanvallen door balonderschepping waren de oorzaak dat HCG verder uitliep. Invalspeelster Anouk Foolen scoorde  door een een-tweetje met Liza uit te voeren. Liza kreeg ook nog een penalty mee doordat ze goed doorging vanuit cirkelpositie, deze werd benut door Gitte. Doordat HCG 1 op 1 ging verdedigen kon HCB’92 geen doorgang meer vinden , alleen mogelijkheden waren er vanuit vrije worpen. Hierdoor is er nog een doelpunt gevallen door Bruni v/d Biggelaar.  Ook Gitte wist het doel nog te bereiken voordat het eindsignaal klonk. Veerle van Abeelen heeft een aantal mooie schoten uit het doel weten te houden. Eind stand 7-29.

Auteur : Liza van Rooij