&

HCB`92 DS1 Tremeg DS2

HCB’92 DS1 verspeelt een punt door gelijkspel op Tremeg DS2

Afgelopen zondag 24 jauari in Sporthal Pius X te Liempde,  speelde het eerste damesteam thuis tegen Tremeg. De uitwedstrijd, eerder dit seizoen gespeeld, wisten de Boxtelse dames, na een wedstrijd die bijna tot het einde gelijk opging, net te winnen van de dames uit Gemert.  HCB’92 was gewaarschuwd en wisten dat ze er meteen moesten staan om twee punten te pakken.

De eerste aanvallen kon HCB’92 een klein gat opbouwen in de stand door drie doelpunten van Miranda van Engelshoven en Mandy van Abeelen en Hèlen Berkelmans. Tremeg kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en wederom ging de wedstrijd gelijk op. Aan het einde van de eerste helft werden er nog twee penalty´s toegekend aan Tremeg en kon alleen Inge van Drunen voorkomen dat HCB’92 met een achterstand de rust in ging (7-7).

Meteen na rust werd Miranda van Engelshoven geduwd in een break-out, tegenstander 2 minuten tijdstraf en HCB’92 een penalty, die Judit Bànyai verzilverde, maar Miranda moest geblesseerd het veld verlaten. De Boxtelse dames kregen deze partij hun troef, een ijzersterke verdediging, niet onder controle, en waren ook even van slag door het uitvallen van een teamgenoot. De Gemertse dames maakten hier gretig gebruik van en namen een kleine voorsprong van 8-10. Mandy van Abeelen en Inge van Drunen zorgden er beiden met een mooi afstandsschot voor dat de stand weer gelijk werd. Judit Bànyai maakte door een afstandsschot en een break dat HCB’92 weer een marge van 2 punten had. Door een misverstand in de verdediging van HCB´92 en een penalty tegen kwam de stand weer op gelijke hoogte. De linkerhoekspeelster van Tremeg , zorgde met een schot vanuit de hoek voor de 12-13. Gelukkig wist Ellen Persoons met een mooie schijnbeweging de stand nog op 13-13 te bepalen en ervoor te zorgen dat er tenminste nog een punt in Boxtel bleef. Het aanwezige publiek was getuige van een spannende handbalwedstrijd, helaas door puntverlies moet HCB’92 haar eerste plaats op de ranglijst afstaan.

Auteur : Nonja van de Langenberg