&

HCB'92 DS1 – SVVH DS1

HCB’92 houdt lang stand tegen SVVH

Zondagavond 17 april  speelde HCB’92 haar eerste wedstrijd uit het laatste deel van de veldcompetitie. HCB’92 heeft maar 1 damesteam in deze competitie ingeschreven en dit is een mix team tussen speelsters DS2 met een paar leden van DS1. Na dappere weerstand verloren de Boxtelse dames met 11-21 van de Limburgse tweedeklasser SVVH.

De late thuiswedstrijd werd geopend met een doelpunt van de dames uit Panningen, maar Janneke Eijkemans bracht met drie doelpunten achter elkaar haar team op een voorsprong van 3-1. Mandy van Abeelen scoorde vanaf de midden opbouw, maar de Limburgse opbouwsters wisten de stand gelijk te trekken naar 4-4. Daarna kwam SVVH voor het eerst op voorsprong: 6-8. Een schot van Mandy werd gekeerd, maar uit de rebound wist een oplettende Janneke, die sowieso goed in de wedstrijd zat, alsnog te scoren. De dames gingen met een stand van 7-10 de rust in.
Ook in de tweede helft opende SVVH de score, waarna Mandy door de benen van de keepster de 8-11 maakte. Duidelijk was dat SVVH, die vijf wissels op de bank had zitten, in de tweede helft meer gebruik zouden gaan maken van hun snelheid. Na twee snelle doelpunten aan hun zijde speelde Janneke zichzelf mooi vrij en scoorde zij de 9-13. Zij werd de aanval daarna stevig neergehaald en veroorzaakte daarmee een penalty, die Mandy wist te verzilveren. Daarna wist SVVH op snelheid uit te lopen naar 10-17. Na een hoop gemiste kansen en een oppepper van coach Martin van Nunen wist Ellen van Brummelen dan ook eindelijk te scoren. Dit was tevens het laatste doelpunt van HCB’92; de Boxtelse dames moesten hun meerdere erkennen in SVVH, waardoor de ‘interland’ eindigde in 11-21.